Pražský Palác Broadway se nevydražil ani na třetí pokus

Palác Broadway.

Palác Broadway. Zdroj: ÚZSVM

Palác Broadway.
Palác Broadway.
Palác Broadway.
Palác Broadway.
Palác Broadway.
10
Fotogalerie

Pražský Palác Broadway se v aukci nepodařilo prodat ani na třetí pokus, informoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových na svých webových stránkách. Ten nyní osloví stávajícího nájemce společnost M.I.C.C. Prague k podání nabídky o odkup nemovitosti. 

V aukci s vyvolávací cenou 1,05 miliardy korun nikdo nepřihodil ani minimální příhoz 200 tisíc korun, uvedla mluvčí úřadu Michaela Tesařová. ÚZSVM se funkcionalistickou budovu, kde sídlí Divadlo Broadway, již neúspěšně pokusil prodat letos v březnu a loni v září.

Překvapivé stavby: Obchodní dům Kotva

Video placeholde
• Mall.tv

Majetkový úřad nyní nabídne prodej paláce za vyvolávací cenu stávajícímu nájemci, kterým je firma M.I.C.C. Prague vlastněná investiční a developerskou společností AFI Europe. Přednostní právo vyplývá ze smlouvy, kterou ÚZSVM převzal v roce 2016 od tehdejší SŽDC, dnes Správy železnic. „Stávající nájemce může své přednostní právo uplatnit do tří měsíců od doručení výzvy. Cílem ÚZSVM je pro tuto výjimečnou nemovitost, která se nachází v nejlukrativnější části Prahy, najít co nejdříve definitivního vlastníka, který pro ni nalezne smysluplné využití a vdechne jí nový život,“ uvedla Tesařová.

ÚZSVM před zahájením aukcí podle zákona nejprve objekt nabídl jiným státním institucím, žádná z nich ale o něj neprojevila zájem. Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze a prodejem pražského areálu U Půjčovny, který se po 100 příhozech prodal za 355,1 milionu korun.

Palác Broadway leží mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná. Patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy, v jeho suterénu bylo v roce 1938 otevřeno kino Cinema Broadway. Celý areál prošel v průběhu let několika rekonstrukcemi.