PPF získala v Moskvě povolení ke stavbě 1500 bytů

Rezidenční projekt Com City

Rezidenční projekt Com City Zdroj: PPF

Kancelářský projekt Com City
Kancelářský projekt Com City
Kancelářský projekt Com City
Kancelářský projekt Com City
PPF
6
Fotogalerie

V moskevském realitním projektu Comcity skupiny PPF vznikne samostatně kromě kanceláří také obří bytový projekt. Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera hodlá investovat do rezidenčního bydlení i do druhé fáze výstavby kancelářského parku Comcity, která bude zahrnovat dvě administrativní budovy a čtyřhvězdičkový hotel Novotel.

„Výstavba bytového komplexu není součástí druhé fáze výstavby kancelářského komplexu s hotelem, je to samostatný projekt, pro který už bylo vydáno stavební povolení,“ uvádí mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Rezidenční park má mít podle ruských médií pět budov o šesti až devíti podlažích. Projekt počítá s 1500 byty a podzemním parkovištěm. Comcity se nachází v blízkosti stanice metra Rumjancevo na jihozápadě Moskvy. Plánovaná plocha rezidenčních nemovitostí činí 130 tisíc metrů čtverečních.

Přesnou výši investice skupina PPF nesdělila. „Částka investic pro realizaci rezidenčního projektu není stanovena především z důvodu stále probíhajícího řízení na výběr generálního dodavatele,“ vysvětluje Migdalová a dodává: „Nebude to součást investic na výstavbu druhé fáze kancelářského komplexu s hotelem. Rezidenční projekt v rámci Comcity bude mít vlastní rozpočet.“

Druhá fáze výstavby kancelářského projektu počítá s investicí přes 3,7 miliardy korun. Investice do bytového komplexu se bude vzhledem k počtu bytů a současným cenám rovněž pohybovat v řádu miliard.

Prohlédněte si podobu projektu:

„Výstavba objektů se smíšeným využitím v nově vznikajících lokalitách představuje obrovskou příležitost pro developery, kteří dokážou navrhnout a realizovat komplexní projekty, jež zahrnují prostor pro bydlení i práci,“ uvádí Denis Sokolov, partner poradenské společnosti Cushman & Wakefield.

Ceny bytů v metropoli mohou dále růst. „Rezidenčních prostor je v Moskvě naprostý nedostatek,“ doplňuje Sokolov s tím, že rozvoj výstavby podporují vysoké příjmy Moskvanů a rostoucí hypoteční trh.

Kromě Comcity vlastní PPF v Moskvě administrativní centrum Metropolis a průmyslový park South Gate. V celém Rusku má nyní Kellnerova skupina šest realitních projektů. Přede dvěma lety se naopak zbavila projektu rjazaňského obchodního centra M5 Mall.