Realitní fond České spořitelny prodává kancelářskou budovu na Rohanském nábřeží

REICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan Business Centre v Praze

REICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan Business Centre v Praze Zdroj: REICO

REICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan
REICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan Business Centre v Praze
REICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan Business Centre v Praze
4
Fotogalerie

Nejstarší nemovitostní fond v Česku Reico ČS nemovitostní (RČSN) prodává budovu Rohan Business Centre v Praze. Budova stojí na nábřeží v Karlíně, kde se nachází především kancelářské budovy. Hodnota divestice činí přibližně 740 milionů korun (31,2 milionů eur), píše fond v tiskové zprávě. Novým vlastníkem se stal retailový nemovitostní fond Fio banky.

„Prodej budovy Rohan Business Center prokazuje likviditu našeho nemovitostního portfolia na stávajících valuacích, pomáhá optimalizovat sektorovou alokaci fondu a zajistí potřebnou likviditu pro další zajímavé akvizice do budoucna,“ říká Tomáš Jandík, předseda představenstva REICO IS ČS.

Fond tak pokračuje v obměně svého portfolia. V minulém roce prodal kacelářskou budovu Office Box v Bratislavě a naopak koupil pražskou multifunkční nemovitost Bořislavka Centrum.

Rohan Business Centre koupil retailový nemovitostní fond Fio realitní podfond I., zaměřující se primárně na investice do komerčních nemovitostí v Česku a na Slovensku.

REICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan Business Centre v PrazeREICO ČS NEMOVITOSTNÍ prodává budovu Rohan Business Centre v Praze|REICO

Důvodem prodeje bylo pro RČSN zejména snížení podílu vlastněných kancelářských budov fondem, a to na zhruba 50 procent hodnoty portfolia. Prodej bude mít mírně pozitivní dopad na výnos fondu, píše se v tiskové zprávě.

Celková pronajímatelná plocha budovy Rohan Business Centre je 9 434 m2. Z pohledu velikosti tak šlo o jednu z nejmenších nemovitostí vlastněných fondem. V budově se nachází zejména kanceláře, které doplňují skladové a maloobchodní prostory.