Roztyly: byty vzbuzují spory

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Dominik Bachurek

Společnost Selequne hodlá v Praze – Roztylech postavit 221 nových bytů. Obyvatelé z občanského sdružení Zelené Roztyly a dalších uskupení se ale proti projektu nazvaném Na Výhledu bouří. Vadí jim, že plán stavitele například neřeší souběh s dalšími developerskými záměry v lokalitě výškových budov typu Prague Eye Tower, které tam plánuje Kellnerova skupina PPF.

Podle dokumentace předložené k posouzení vlivů na životní prostředí chce Selequne rozdělit výstavbu do dvou etap. První kopnutí do země plánuje na duben 2014, ukončení stavby na polovinu roku 2016.

Další projekt se stovkami bytů chystá v Roztylech firma Alborg–Development. Také její záměr, který právě prochází územním řízením, mezi místními kvůli zástavbě zeleně vyvolal spory.

Firmu Selequne ovládá společnost Na Výhledu s akciemi na majitele. Anonymní akcie má i developer Bytového parku Roztyly. Podle dostupných informací figuruje mezi akcionáři i na Kypru sídlící firma Aelia. S jejím podnikáním je spojen Peter Kmeť, který figuroval v kauzách kolem pražského dopravního podniku.

Nesnesitelná lehkost koeficientů