Geosan Group expanduje na Moravu a přetahuje zaměstnance PSJ

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Stavební skupina Geosan Group rozšiřuje své působení na Moravu. Od začátku října zřídila nový závod s pobočkou v Brně a dalším pracovištěm v Jihlavě s názvem Závod pozemních staveb Brno. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

„Moravská pobočka má celkem 41 zaměstnanců, další místa vzniknou na konkrétních zakázkách. Prozatím kromě ředitele působí v Závodě pozemních staveb Brno lidé z obchodně technického střediska, nabídkáři, rozpočtáři, koordinátoři, vedoucí projektových týmů nebo stavbyvedoucí,“ upřesnila za Geosan Vlasta Končelová.

Převážná část zaměstnanců přešla spolu s ředitelem nové pobočky Michalem Hrdličkou ze společnosti PSJ, která je v insolvenčním řízení. Vedení Geosan group doufá, že se podaří využít dosavadních kontaktů nových zaměstnanců.

„Struktura s pracovištěm v Jihlavě souvisí právě s přechodem od PSJ, které mělo stavební divizi v Brně, ale obchodně technický útvar v Jihlavě, což jsme zachovali,“ dodala Končelová.

Geosan se dosud sice o zakázky na Moravě ucházel, ale chybějící pobočka v některém moravském regionu byla silnou nevýhodou. „Práce na Moravě se teď pro nás zjednoduší a hlavně se sníží náklady za dojíždění zaměstnanců,“ uvedla Končelová.

Skupina Geosan se zabývá pozemním stavitelstvím, stavbami dopravních a vodohospodářských staveb nebo odstraňováním starých ekologických zátěží. Na českém trhu působí od roku 1991, majitelem a generálním ředitelem je podnikatel Luděk Kostka.