Stavitel skladů CTP zvýšil výnosy ke třem miliardám

sklady, logistika

sklady, logistika

Pronájmy moderních skladů a výrobních hal nemusí být ani v době klesajícího průmyslu a maloobchodu špatný byznys. Svědčí o tom výsledky jednoho z největších tuzemských pronajímatelů průmyslových nemovitostí CTP. Firma loni zvýšila výnosy o třináct procent na 113 milionů eur, tedy zhruba na 2,8 miliardy korun.

Pro letošní rok chce společnost v tržbách překročit hranici tří miliard korun. Na provozní úrovni CTP minulý rok vydělala 25 milionů eur (přibližně 625 milionů korun).

„Náš nynější plán je organickým růstem s našimi současnými obchodními partnery ve stávajících lokalitách, stejně jako pomocí strategických akvizic zvyšovat každoročně výnosy z pronájmu až na 200 milionů eur v roce 2017,“ uvedl generální ředitel CTP Remon Vos.

Výnosy CTP z pronájmůVýnosy CTP z pronájmů | E15

CTP ovládla trh průmyslových nemovitostí hlavně na jižní Moravě, aktivní je ale také na Vysočině nebo na Plzeňsku. V Brně a Ostravě se developer pustil rovněž do výstavby kancelářských budov. Celková hodnota portfolia CTP činila na konci loňského roku 1,9 miliardy eur, což je zhruba 48 miliard korun.

Většina z nemovitostí firmy je v Česku. Mezi nejnovější projekty firmy patří záměr na výstavbu nových průmyslových hal poblíž automobilky Hyundai v Nošovicích.

Konkurenční developeři jsou na informace o hospodářských výsledcích tradičně skoupí. Pravidelně je zveřejňuje jen VGP, protože její akcie se obchodují na burzách v Bruselu a v Praze. Čísla za loňský rok ale společnost oznámí až v příštím týdnu.