V Praze 9 vzniknou ekologické byty, projekt chystá developer Kolly

Design Development

Design Development Zdroj: Design Development

Pod pražskou zahrádkářskou kolonií Na Balkáně se nad kolejištěm u ulice Novovysočanská připravuje soubor nových nízkoenergetických bytů. Podle informací deníku E15 je to projekt se 122 bytovými jednotkami developerské společnosti Design Development švýcarského podnikatele JeanaMichela Kollyho.

Zahradní domky stojící na pozemcích budoucího areálu kvůli stavbě zmizí. Do země chce developer poprvé kopnout na jaře roku 2015 a dokončení plánuje na rok 2017. Stavebník v současné době usiluje o získání územního rozhodnutí a následného stavebního povolení.

„Realizace tohoto záměru pomůže společně s ostatními projekty k urbánnímu dokončení tohoto území, které je součástí města, ale stále vypadá jako periferie. Záměr dodá místu městskou strukturu a změní zanedbanou lokalitu na kvalitní parkovou úpravu, jež bude nabídnuta širokému okolí, a přitom nezhorší podmínky pro stávající obyvatele,“ uvedl oznamovatel projektu.

Kolly založil Design Development v roce 1995. Firma má za sebou výstavbu loftových bytů u pražské Palmovky, stavěla také v Plzni a pustila se rovněž do projektu horských apartmánů na Šumavě.

Nízkoenergetický segment, na který se Design Development zaměřuje, už přilákal také další developery. Jedním z průkopníků je v této části trhu společnost JRD, které s energeticky úspornými byty konkuruje například developerská divize Skansky nebo společnost YIT Stavo.