Vítkova skupina opět investovala v Londýně, nakupovala domy v Notting Hillu

Radovan Vítek

Radovan Vítek Zdroj: Profimedia

Už loni CPI nakupoval na Bishops Avenue (ilustrační foto)
Už loni CPI nakupoval na Bishops Avenue (ilustrační foto)
Už loni CPI nakupoval na Bishops Avenue (ilustrační foto)
Už loni CPI nakupoval na Bishops Avenue (ilustrační foto)
Londýnské St James's Square, kde v červnu získala CPI kancelářskou budovu
7
Fotogalerie

Skupina CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka koupila sedm domů v proslulé londýnské čtvrti Notting Hill, kterou proslavil stejnojmenný film s hvězdami Julií Robertsovou a Hughem Grantem.

„Sedm domů ve West Village bylo převzato CPI PG za atraktivní cenu. Jsou plně pronajaty a měly by těžit ze silného zájmu o pronájem v mnoha následujících letech,“ komentoval akvizici šéf Vítkovy skupiny Martin Němeček. Firma o akvizici informovala ve zprávě pro investory.

Na londýnském trhu je CPI Property Group v posledních letech velmi aktivní. V červnu získala kancelářskou budovu 7 St James's Square.

Nákup kancelářské budovy, která se nyní dodělává, byl v té době už druhou investicí Vítkovy skupiny. Již v závěru minulého roku skupina koupila luxusní bytové portfolio na londýnské Bishops Avenue, které se přezdívá „třída miliardářů“. Zaplatila za něj zhruba 1,8 miliardy korun.

Investice na londýnském realitním trhu představují pro skupinu diverzifikaci portfolia směrem na západ. Navíc ceny nemovitostí v Londýně se nyní dostaly na zajímavé úrovně.

Hlavním faktorem, který nyní ovlivňuje londýnské reality, je podle odborníků odchod Británie z Evropské unie. „Trh je hlavně charakterizovaný nervozitou kvůli brexitu, investiční objemy klesají, výnosy jsou vyšší (a tedy ceny nižší) než v západní Evropě. Jinak jsou trendy podobně jako tady – velmi vysoka poptávka po kancelářských a skladových prostorách, nízká neobsazenost,“ uvedl již dříve partner poradenské firmy Cushman & Wakefield Michal Soták.

Hlavní zaměření CPI Property Group ale zůstává na středoevropský trh. „Máme sice stále zájem o budoucí investice v Británii, ale možné akvizice ve zbytku letošního roku jsou primárně zaměřeny na rozšíření našich dosavadních investic ve středoevropském regionu,“ dodal Němeček.