Je renovovaná technika budoucnost? Projekt Refurbished přichází i do Česka

Zdroj: Refurbished

Projekt Refurbished je nejen odpovědí na celosvětový problém elektroodpadu, ale zároveň dobrou zprávou pro ty, kteří se poohlížejí po novém notebooku nebo PC a nechtějí utratit hromadu peněz.

Společnost Refurbished pracuje s technikou, která je ve stoprocentně dobrém stavu, takže se nemusíte bát, že si koupíte porouchaný nebo opravovaný kus. Součástí jsou i detailně značené třídy vzhledu, bateriíí i displejů jednotlivých notebooků či PC, takže máte jistotu, že nekoupíte zajíce v pytli. Výpočetní technika prochází denně pod rukama specialistům na renovaci, kteří ji čistí, připravují české klávesnice, nahrávají software, testují a leští tak, aby byla na co nejvyšší úrovni jak po funkční, tak vizuální stránce. Jen 5 % všech strojů vyžaduje výměnu komponentů – a stroje po takové výměně jsou ještě více testované. Že je renovovaná technika budoucností dokazuje i to, že za loňský rok prodala firma na Slovensku více než 35 tisíc kusů renovované výpočetní techniky.

Shutterstock

Proč si už tolik zákazníků oblíbilo právě Refurbished

Za cenu nových plastových notebooků, můžete mít od Refurbished renovovaný stroj business třídy s hliníkovým tělem a opravdu výkonnými komponenty. V obchodě najdete ty nejlepší kousky značek HP, Dell, Lenovo nebo Fujitsu-Siemens. Naprostá většina notebooků má minimálně 8 GB RAM, procesory i5 a SSD disk. Společnost nabízí při koupi další množství výhod – dvouletou záruku, kterou si můžete prodloužit až na pět let, opravdu rychlý servis, eko balení a širokou síť partnerů, u kterých si můžete produkt prohlédnout i odzkoušet.

Společnost nakupuje zhruba 1000 kusů techniky týdně

A to převážně ze zemí Evropské unie. Vybrat správné kousky na renovaci ale není jen tak – v Refurbished trvalo několik let zdokonalit v této oblasti know-how a standardy jsou momentálně opravdu vysoké. Vybrali si cestu kvality, která je sice tou těžší cestou, ale na servis nebo reklamace se jim vrací pouhých 0,6 % prodaného zboží (u nových zařízení je toto číslo zhruba desetinásobné). A přestože jde většinou o komponenty ze zahraničí, těšit se můžete také na úplně novou klávesnici s českou diakritikou, kterou je při renovaci vybavený každý notebook.

Refurbished si v Česku získal už 65 partnerů

Refurbished se svým konceptem prodeje renovované techniky podporuje zejména klasické malé počítačové prodejny. Od konkurence se odlišuje jeho přístup k přírodě a snaha v této oblasti vzdělávat veřejnost – levné plastové notebooky jsou totiž neekologické a neekonomické, protože na výrobu jedné PC sestavy se spotřebuje zhruba 240 kg fosilních paliv a 1500 litrů vody. Renovací techniky ušetřila společnost množství přírodních zdrojů – v prvé řadě dává do oběhu techniku, která díky své kvalitě poslouží více než jen pár let, a v té druhé snižuje množství nakoupených nekvalitních plastových notebooků.

Video placeholde
Refurbished CZ - Kašlete na plasťáky! • Refurbished

Společnost na český trh vstupuje mezi svou konkurenci s respektem. Většího a vyspělejšího trhu se ale nebojí a věří svému konceptu kvalitní renovované techniky. Tu totiž na našem a ani na zahraničních trzích tak často nenajdete. Důvěru vkládá také do své sítě pečlivě vybraných prodejců po celém Česku.