Facebook vstoupí na burzu možná už 18. května

Facebook

Facebook Zdroj: profimedia.cz

Americká společnost Facebook příští týden v pondělí zahájí prezentaci před plánovaným vstupem na burzu. Píše to agentura Reuters, která se odvolává na informované zdroje. Podle nich by se mohlo s akciemi firmy začít obchodovat už 18. května. Facebook je provozovatelem největší internetové sociální sítě na světě a jeho vstup na burzu patří k nejočekávanějším událostem roku.

Prezentace se má zúčastnit i zakladatel a šéf Facebooku Mark Zuckerberg. Ten až dosud zůstával spíš v zákulisí. Facebook už dříve avizoval, že chce na burzu vstoupit v průběhu letošního roku, bližší datum ale neuvedl. Jeho akcie se mají objevit na trhu Nasdaq.

Facebook se ke zprávě zdrojů nevyjádřil. Regulační úřady ale už prý mají prakticky dokončenou revizi plánů firmy před vstupem na burzu, takže už by mu nic nemělo stát v cestě.

Přečtěte si komentář Jana Sedláka:

Obchodníci na Wall Street s účastí šéfa Facebooku na prezentaci moc nepočítali, protože Zuckerberg vynechal i březnovou schůzku s analytiky. Hlavní slovo tam měla provozní ředitelka Sheryl Sandbergová a finanční ředitel David Ebersman. Zuckerberg svou absencí popudil některé investory, kteří poukazují na to, že člověk, který má nad firmou kontrolu, by měl s akcionáři mluvit.