Šéf Partners investuje do řetězce zdravé výživy Sklizeno

Petr Borkovec,

Petr Borkovec, Zdroj: Anna Vackova, E15

Do sítě farmářských prodejen Sklizeno vstoupil spolumajitel poradenské společnosti Partners Petr Borkovec. Jeho Brno Investment Group plánuje příští rok zvednout tržby z kvalitních potravin na miliardu korun.

Jeden z hlavních hráčů na trhu s farmářskými potravinami Sklizeno získal silného investora v podobě jednoho ze zakladatelů poradenské společnosti Partners Petra Borkovce. Jeho skupina Brno Investment získala v síti zatím blíže neurčený podíl, vyplývá z pozvánky farmářské sítě na tiskovou konferenci.

V obchodním rejstříku jsou zatím stále uvedení stávající majitelé Jiří Studený a David Kukla. Ti si Sklizeno dělí napolovic. Jak bude vypadat rozvržení podílů po nadcházející změně, zatím není jasné. Žádná ze stran nechce detaily transakce do tiskové konference komentovat.

Sklizeno loni zvýšilo tržby o 61 procent na 241 milionů korun. Ve skládačce, kterou v současnosti dává Borkovec pod názvem Big Food, tedy bude mít významné místo. Cílem projektu je dostat se v roce 2017 na tržby kolem jedné miliardy korun. Borkovec odhaduje, že je v Česku místo pro zhruba osm desítek nových prodejen.

Síť obchodů

Dosavadní klíčovou potravinářskou částí Brno Investment Group je rostoucí síť obchodů, restaurací a e-shopů My Food Market. Borkovec k tomu nyní přikupuje firmy typu Zdravého stravování, jež zásobuje republiku krabičkovými dietami, nebo malou firmičku na výrobu vývarů bez chemií a soli Konečně vývar.

“Naší rolí je konsolidovat trh poctivých potravin. V současnosti na něm nikdo nevydělává a všechno je neefektivní, což je dlouhodobě neudržitelné,” uvedl v nedávném rozhovoru pro deník E15 Borkovec.

Největším konkurentem Sklizena je farmářská síť Náš grunt. V ní loni koupil čtvrtinový podíl dlouholetý šéf pobočky konzultantské firmy McKinsey Karel Nohejl.