Templářské sklepy Čejkovice čelí insolvenčnímu řízení, prý dluží miliony

vinice

vinice Zdroj: ctk

Templářské sklepy Čejkovice, jedna z největších tuzemských vinařských firem, čelí dalšímu insolvenčnímu návrhu. Podala jej společnost Víno CZ, která údajně disponuje milionovými pohledávkami za dodavateli hroznů. Krajský soud v Brně zahájil s Templářskými sklepy Čejkovice insolvenční řízení. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.

Víno CZ údajně disponuje pohledávkami po společnosti BJ Vitis ve výši 11,1 milionu korun, z kterých Templářské sklepy Čejkovice zaplatily zhruba polovinu. V insolvenčním řízení Víno CZ argumentuje i dalšími menšími pohledávkami. Templářské sklepy mají dál dlužit i firmě ALADIN plus a.s.

Serveru Idnes.cz ale generální ředitel Templářských sklepů Pavel Pastorek řekl, že jde o šikanu a snahu poškodit dobré jméno vinařství. „Víno CZ se domáhá žalobami u soudu zaplacení údajných pohledávek společnosti BJ. Vitis. Tato společnost své údajné pohledávky, které naše firma rozporuje u soudu, postoupila na společnost Víno CZ a společnost Aladin plus,“ uvedl Pastorek.

Firma čelila insolvenčnímu řízení už před dvěma lety. Krajský soud v Brně ale řízení zastavil a podání maďarské společnosti CORPONA TRADE odmítl. Chyběl v něm například konkrétní údaj o splatnosti pohledávek, které firma uvedla.

Pavel Chrást: Ve víně u nás pořád panuje buranství