Výrobce müsli Emco utržil o desítky milionů více

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Společnost Emco Holding, jeden z největších tuzemských výrobců müsli, loni utržila 996 milionů korun. Tím si oproti předchozímu roku polepšila o 66 milionů. Pro E15.cz to uvedl spolumajitel firmy Martin Jahoda.

Společnost Emco Holding se tím loni přiblížila v konsolidovaných tržbách miliardové hranici, kterou překročila naposledy v roce 2015. Z exportu firma utržila 413 milionů korun. Konsolidovaný zisk za loňský rok Emco neuvedlo. Za rok 2016 dosáhl více než 24 milionů korun.

„Jsou to výsledky, se kterými jsme spokojeni. Naše historie je kontinuální pozvolný rozvoj, což je na nich vidět,” řekl deníku E15 Martin Jahoda, který má v Emco Holding 24procetní podíl a je synem zakladatele Zdeňka Jahody. “Tenhle rok to vypadá, že budou výsledky zase o trošku lepší,” doplnil Martin Jahoda.

Konsolidované tržby Emco Holding
20131030 milionů korun
20141130 milionů korun
20151010 milionů korun
2016930 milionů korun
2017996 milionů korun

pramen Emco Holding

Společnost se kromě produkce vlastních výrobků značky Emco zabývá i distribucí zahraničních značek na českém trhu, jako jsou belgický výrobce rostlinných nápojů Alpro, italský producent těstovin Barilla nebo celozrnné chleby značky Wasa od švédské firmy Wasabröd. “Import dělá necelou čtvrtinu z celkového obratu,” řekl Jahoda.   

Emco Holding působí ve více čtyřiceti zemích světa a kromě Evropy je aktivní také v Asii, severní Africe nebo ve Spojených státech amerických, kde se mu podařilo proniknout do řetězce Walmart.