OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

Prymula následně skončil v roli poradce premiéra Babiše.

Prymula následně skončil v roli poradce premiéra Babiše. Zdroj: TMBK

Možnosti narážek jsou poměrně široké.
Od Andreje Babiše dostal Prymula obrazně řečeno červenou.
Připomínka kauzy, po které Prymula skončil jako ministr zdravotnictví.
Narážky na Homolkovy se v tvorbě internetových vtipálků objevily vícekrát.
Nejde o první podobnou kauzu Romana Prymuly.
14
Fotogalerie

V ministerské funkci už nějakou dobu není, přesto na sebe Roman Prymula opět strhnul pozornost, a to návštěvou fotbalového utkání Slavie Praha s Leicesterem. Novinky.cz krátce před výkopem zveřejnily Prymulův názor, že by Česko mělo ještě přitvrdit nynější uzávěru. Podobně jako na podzim, kdy rozruch a slova o papalášství vyvolala Prymulova schůzka v restauraci Rio’s na Vyšehradě, i teď se jeho kauza stala námětem internetových vtípků a memů. Prohlédněte si je v galerii.

Premiér Andrej Babiš vzápětí ukončil spolupráci s Prymulou v roli svého poradce. „Pan Prymula je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá. Tohle je prostě opět špatně vůči fotbalovým fanouškům, kteří nemůžou na stadion, i lidem, po kterých teď chceme, aby byli hlavně doma,“ řekl Babiš.

 „Ano, byl jsem se dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ sdělil Prymula. „Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ doplnil.

Prohlédněte si fotogalerii:

V Česku platí nejvyšší stupeň pohotovosti protiepidemického systému PES, ve kterém jsou povoleny pouze profesionální sportovní soutěže bez diváků.

Předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík ale před zápasem oznámil, že se na zápas dostane v rámci pilotního projektu několik stovek lidí, kteří předtím podstoupí PCR test na COVID-19. „V kombinaci s respirátorem FFP2 bez rizika,“ sdělil k tomu na Twitteru.

„Slavia neporušila žádné epidemiologické nařízení. Všichni hosté jsou dlouholetými fanoušky klubu, prošli PCR testy a netestujeme názorovou příslušnost našich fans. Současná etapa pandemie v Česku však vyžaduje více než cokoli jiného solidaritu. V tom jsme udělali obrovskou chybu,“ napsal Tvrdík po utkání.

Podle snímků ze zápasu byli na hledišti kromě Prymuly například kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra (ODS) nebo ředitel České televize Petr Dvořák či tenistka Petra Kvitová. Diváci měli respirátory, ale seděli blízko sebe.

Mezi některými skupinami sedících diváků byla podle snímků mezera pouze na jedno volné sedadlo. Prymula však tvrdil, že mezi cizími lidmi na tribuně byly dvoumetrové rozestupy.