Provozovatel sdílených elektroskútrů blinkee.city je začne pronajímat kurýrům

Elektroskútry blinkee.city

Elektroskútry blinkee.city Zdroj: blinkee.cz

Polská franšíza má svou pobočku i v Praze. Provozuje ji firma E-sharing a vlastní v Praze 150 elektroskútrů.
2
Fotogalerie

Česká firma E-sharing, která v Praze provozuje 150 sdílených elektroskútrů polské značky blinkee.city, využívá zvýšené poptávky po službách kurýrů. Těm, kteří nemají svoje stroje, začíná nabízet pronájem svých skútrů. 

Český start-up E-sharing, jenž vlastní franšízu blinkee.city v Praze, neschoval své skútry ani v zimě. Během koronavirové pandemie se totiž majitelé rozhodli nabídnout své skútry kurýrům, po jejichž službách je nyní velká poptávka. Společnost nově spolupracuje s desítkami kurýrů, kteří nemají vlastní dopravní prostředek. „Kurýr s námi jezdí od 200 korun na den, záleží na počtu dní, které si předplatí v aplikaci. Zřídili jsme také dvě výměnné stanice, kde je možné odevzdat vybitou a vyzvednout nabitou baterii. Kurýr tak může jezdit bez zdržování celý den,“ vysvětluje Jan Kanta, ředitel společnosti E-sharing.

Společnost provozuje v Praze celkem 150 sdílených elektroskútrů. Mezi další novinky, které firma na novou sezonu zavádí, patří výrazně zvýšená rychlost u více než poloviny všech skútrů. V každém kufru je přiložená dezinfekce, kterou lze použít jak na ruce, tak i na helmu a řídítka.

Franšíza blinkee.city pochází z Polska a v současné době funguje již v devíti státech, mezi které patří Švédsko, Rumunsko, Maďarsko, Španělsko, Rusko, Česko, Polsko, Chorvatsko a Slovensko. Společnost blinkee.city byla založena v Polsku roku 2016 a patří mezi nejrychleji rostoucí společnosti ve střední Evropě. V Evropě má značka už více než milion uživatelů.

Sdíleným skútrům na elektrický pohon se minulý rok obecně dařilo, a to navzdory pandemii. Dle průzkumu Global Moped Sharing Market je v roce 2019 po celém světě využívalo 4,8 milionu jezdců, loni už to bylo 8,7 milionu uživatelů. V Praze poskytuje sdílené elektroskútry také konkurenční BeRider.