Legendární jízda veteránů Retro Prague Historic Rally je opět tady

ilustrační foto

ilustrační foto

Již 15. ročník legendární jízdy historických automobilů bude o tomto víkendu možná projíždět i vaší obcí.

Téměř 50 nádherných historických automobilů můžete spatřit na vlastní oči od pátku 11.7. do neděle 13.7.2014 na silnicích Prahy, střední a severozápadní části Čech.

Mezi účastníky uvidíte nejen nádherné předválečné automobily značek Mercedes Benz, Hispano-Suiza, Rolls Royce, Bugatti, Jaguar, Praga , Walter, Aero, ale i poválečné modely mnoha světových i tuzemských výrobců. Nejstarší vůz na startu bude RAF H10 z roku 1909. „Proznak, Retro Prague Historic Rally 2014“ startuje v pátek 11.7. v Praze na nádvoří Strahovského kláštera, kde budou od 15,00 probíhat technické a administrativní přejímky a od 17,30 hod postupný start automobilů do pražské etapy.
Cíl pátečního programu je na náměstí v Žatci, kam by posádky měly dorazit mezi 19,30 – 21,00 hod. V sobotu po startu na Žateckém náměstí v 9,00 hod se vozy vydají přes Nechranickou přehradu, Klášterec nad Ohří až na vrcholky Krušných hor. Po krátkém proniknutí do sousedního Německa se opět objeví v Čechách, v Jáchymově u Radium Palace, kde budou vystaveny od cca 14 do 16 hod. Po přestávce se vydají po krušnohorských vrcholcích do Lokte, kam mají předpokládaný příjezd po 17.hod. Na náměstí budou vozy zaparkovány až do nedělního startu.

ilustrační fotoilustrační foto

V neděli 13.7. rally pokračuje po 9. hodině z Lokte přes Krásný Dvůr zpět do Prahy, do cíle na Strahovském nádvoří, kde je očekávaný příjezd nejrychlejších posádek kolem 14. hodiny. Na nádvoří Strahovského kláštera budou moci návštěvníci obdivovat vozy, kterým se podaří úspěšně zdolat celou trať a to až do 15,30 hod.

Vozidla budou rozdělena do třech kategorií podle roku výroby. Posádky pojedou celý víkend podle slepého itineráře a na trati budou plnit nejeden záludný úkol.

Ti nejlepší z nejlepších budou vyhlášeni a dekorováni v neděli v 15,30 hod na nádvoří Strahovského kláštera, kam bude, stejně tak jako na všechny doprovodné akce po trase závodu, vstup zdarma.