Topmanažeři v koronakrizi: Home office přinesl efekt nonstop práce bez volna

Jednání, ilustrační snímek

Jednání, ilustrační snímek Zdroj: profimedia.cz

Co čekají topmanažeři, jejichž podnikání či řízenou firmu, zasáhla krize třeba jen tím, že jim zaměstnanci zůstali pracovat ve většině z domova? Jak se muselo změnit jejich vedení v režimu práce na dálku? Průzkum mezi téměř čtyřmi desítkami ředitelů firem působících v České republice od společnosti Amrop Dr. Kaufmann & Partners například zjistil, že někteří se s některými svými zaměstnanci rozloučí.

 

Propustit víc než desetinu zaměstnanců? Tak s tím počítá 13 procent manažerů. Naopak 54 procent z nich nepočítá a neočekává propuštění žádné. 

Celkem 14 z 37 respondentů, tedy asi polovina, pak ovšem očekává, že v důsledku současné krize způsobené pandemií COVID-19, budou muset získat nové kompetence pro svoji práci. Tím je myšleno především řízení týmů na dálku a vše s tím spojené.

V průzkumu oslovení šéfové firem se pak shodují, že práce na dálku a režim home office přinesly efekt v podstatě nonstop práce bez "oken" pro volný čas. Předpokládají pak, že režim home office se stane mnohem více akceptovatelným i po odeznění pandemie nového typu koronaviru.