ČSSD vypověděla ve Frýdku-Místku koaliční smlouvu s ANO

Michal Pobucký

Michal Pobucký Zdroj: CTK

Sociální demokracie se rozhodla vypovědět ve Frýdku-Místku koaliční smlouvu s ANO. Dospěla k závěru, že hnutí nejde o blaho občanů, ale jen některých jeho členů. Posledním impulsem, který je vedl k tomuto kroku, bylo podle sociálních demokratů jednání jednoho radního za ANO, který podle nich pozměnil smlouvu a následně se ji pokusil vyměnit za originální dokument.

Sociální demokraté to píšou v prohlášení, které přečetl náměstek primátora Michal Pobucký (ČSSD).

Vítězné hnutí ANO se loni po volbách nejprve domluvilo na spolupráci s lidovci a uskupením Naše město F-M. Nakonec ale podepsalo koaliční dohodu s ČSSD. Dvojkoalice má ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu 27 křesel. V radě má ANO šest zástupců, ČSSD pět.

ANO získalo ve volbách v zastupitelstvu 15 mandátů. ČSSD má 12 křesel, po šesti mají KSČM a Naše město F-M a čtyři zástupce lidovci. Sociální demokraté, kteří město do loňska vedli, oproti minulým volbám přišli v zastupitelstvu o třetinu mandátů.

Policie řadu lidí z bývalého vedení města obvinila například ze zneužití pravomoci úřední osoby. Obžalobě čelí i bývalý primátor a současný náměstek primátora Pobucký.