Detektiv na radnici. Babišův pražský radní pracoval na ÚOOZ

Libor Hadrava

Libor Hadrava Zdroj: web hnuti ANO

Andrej Babiš přitahuje bývalé příslušníky policie jako magnet. Posledním přírůstkem do Babišovy bezpečnostní družiny je podle aktuálního zjištění týdeníku Euro a online deníku E15.cz Libor Hadrava. Bývalý detektiv se stal v podzimních komunálních volbách pražským zastupitelem a radním za Babišovu politickou platformu.

Hadrava pracoval na protiteroristickém odboru. A bezpečnost je i jeho politickou doménou. „Mohu nabídnout zkušenosti z devatenáctiletého působení v policejním sboru, z toho sedm let jsem působil na protiteroristickém odboru,“ sdělil týdeníku Euro, poté, co zjistil jeho předchozí působiště.

Hadrava se podle svých slov podílel na přípravě bezpečnostních opatření, které provázely významné zahraniční návštěvy. „Jako byla například návštěva prezidenta USA Baracka Obamy a prezidenta Ruské federace Vladimira Putina, či papeže Benedikta XVI.,“ pokračuje.

Bývalí policisté u Babiše
Někdejší náměstek protikorupční policie Jiří Veselý se Babišovi stará o bezpečnost Agrofertu. Vrchním cifršpiónem (šéfem Finančně analytického útvaru ministerstva financí) je někdejší kolega a přítel Veselého Libor Kazda. Na financích našli zaměstnání bývalý náměstek Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Ivan Černík nebo detektiv Ludvík Bína. V Českém Krumlově se na radnici za Babišovo ANO dostal bývalý detektiv protikorupční policie a vyšetřovatel kauzy Opencard Oldřich Hluško.

Hadravu na ANO oslovila především celková vize tohoto nového politického uskupení. „S Hnutím ANO jsem začal spolupracovat na základě svých přátelských kontaktů, zhruba na podzim loňského roku. Aktivním členem jsem se stal letos na počátku dubna,“ konstatoval.

Hadrava by rád na magistrátu naplnil tabulková místa městských strážníků. To je dle mého názoru základním předpokladem pro její celkovou stabilizaci. „Dále bych rád zlepšil obraz Václavského náměstí v očích Pražanů i návštěvníků metropole, a to v součinnosti jak s městskou policii, tak státní policií a neziskovými organizacemi, které se zaměřují na práci s drogově závislými a s lidmi bez přístřeší,“ předstírá své vize politik - detektiv.