Brněnská korupční kauza Stoka bobtná. Policie obvinila dalších 26 lidí a jednu firmu

Radnho Jiřího Švachulu (53, ANO) měli zatknout detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu po zásahu na radnici Brno-střed.

Radnho Jiřího Švachulu (53, ANO) měli zatknout detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu po zásahu na radnici Brno-střed. Zdroj: Foto Blesk - Jiří Nováček

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahují od rána na radnici Brno-střed. Úřad bude zavřený celý den.
Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahují od rána na radnici Brno-střed. Úřad bude zavřený celý den.
Petr Liškutin, zatčený v kauze úplatků při zadávání veřejných zakázek na radnici Brno-střed.
4
Fotogalerie

Policie v jedné z větví korupční kauzy v městské části Brno-střed, kterou policisté rozkrývají pod názvem Stoka, obvinila z podplácení dalších 26 lidí a firmu. Jde zejména o živnostníky a zaměstnance stavebních firem. Uvedl to dozorující státní zástupce Radek Mezlík. Na úplatky měli obvinění vydat celkem 20 milionů korun. 

Na obvinění upozornily servery SeznamZprávy.cz, Aktuálně.cz a iHNed.cz. V případu podezření z korupce na radnici Brno-střed byla už dřív podána obžaloba na 11 lidí a dvě firmy včetně bývalých brněnských politiků Jiřího Švachuly a Petra Liškutina. Nová obvinění jsou v další větvi kauzy, která se týká správy nemovitostí městské části.

„Úplatky se pohybovaly od 100 tisíc korun až do výše dvou milionů, celkem za 20 milionů korun. Úhrn zakázek, který měl tímto být ovlivněn, je za 130 milionů korun,“ uvedl Mezlík.

Krajské volby 2020: Jihomoravský kraj >>>