NCOZ opět v akci. Policisté zasahují na několika místech v Praze

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
4
Fotogalerie

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý zasahují na několika místech včetně Prahy. Uvedla to Česká televize. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej řekl, že policisté provádí úkony trestního řízení. Informaci ČT o tom, že v plánu jsou i prohlídky v jedné advokátní kanceláři, popřel.

"Žádné prohlídky advokátní kanceláře neděláme," uvedl Ibehej. Bez dalších podrobností doplnil, že věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Podle informací Práva se nejedná o kauzu veřejných zakázek v Brně, kde policisté zasahovali na začátku března. Tehdy přišli současně do pražského sídla firmy Kapsch a do bytu jejího ředitele, do Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, na radnici městské části Brno-střed, k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi nebo k vlivnému sportovnímu manažerovi Miroslavu Černoškovi v Prostějově.

Podle tehdejších informací Ibeheje policisté konali ve dvou samostatných trestních věcech. V souvislosti s veřejnými zakázkami městské části Brno-střed pak obvinili devět lidí z účasti na zločinecké organizované skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů. Ve vazbě skončilo pět stíhaných a hrozí jim 10,5 roku až 16 let vězení.