Žena na pražském letišti prý hrozila bombou, personál jí ale jen nerozuměl

Letiště Václava Havla

Letiště Václava Havla Zdroj: Michal Nosek, E15

Letiště Václava Havla
Letiště Václava Havla
3
Fotogalerie

Provoz na pražském Letišti Václava Havla dopoledne krátce omezila údajná výhrůžka bombou. Podle policie ale jenom personál špatně porozuměl cizince, která se se zaměstnancem na přepážce dohadovala o zaplacení poplatku za zavazadlo. Vyplývá to z informací policie a letiště. Cestující se podle policistů nedopustila žádného trestného činu. Omezení provozu v hale trvalo asi tři čtvrtě hodiny a dopady na cestující byly podle letiště zřejmě minimální.

Odbavení cestujících na letištním Terminálu 2 bylo zastaveno krátce po 09:00. „Jedna cestující vyhrožovala při odbavení výbušným zařízením. Cestující byla okamžitě zajištěna Policií ČR,“ uvedl pro E15 mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. Čtyřiadvacetiletou cizinku pak zadržela policie a její zavazadlo prověřili pyrotechnici. Žádnou bombu ale nenašli, řekla mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Odlety z Terminálu 2, který odbavuje lety do zemí Schengenského prostoru, byly na necelou hodinu zastaveny. 

„Na základě prvotního výslechu policisté zjistili, že z důvodu jazykové bariéry došlo ze strany personálu ke špatnému pochopení situace a žena neměla v úmyslu svými slovy vyvolat paniku,“ oznámila později mluvčí policie. Cizinka se dohadovala s pracovníky na letišti o poplatek za nadměrné zavazadlo, který nechtěla uhradit. Když jí proto personál řekl, aby odešla, řekla něco pracovníkovi za přepážkou. Ten si podle policie myslel, že žena naznačuje, že má v kufru bombu.