Zeman musí do nemocnice, čeká ho několikadenní hospitalizace

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Zleva premiér Andrej Babiš (ANO), předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO), předseda Senátu ČR Jaroslav Kubera (ODS) a prezident Miloš Zeman
6
Fotogalerie

Prezident Miloš Zeman se chystá znovu do nemocnice. Tentokrát nepůjde pouze o sérii prohlídek, ale přímo o delší hospitalizaci. Do Ústřední vojenské nemocnice hlava státu nastoupí ve čtvrtek odpoledne na rekondiční pobyt. V nemocnici by měl pobýt až do neděle. 

„Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a nejdéle potrvá do této neděle,“ řekl Blesku hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„V žádném případě nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba nějakého lékařského zákroku,“ zmínil dále Ovčáček s tím, že hlava státu chce být fit na oslavy 28. října.

Zeman byl naposledy ve střešovické nemocnici 24. září. Na lékařských prohlídkách tehdy strávil několik hodin. Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral serveru SeznamZprávy po vyšetření řekl, že lékaři nenašli žádný zdravotní problém s výjimkou mírné známky dehydratace a „určité únavy“. Zeman později řekl, že kvůli dehydrataci dostane několik infuzí, které mu dodají minerály.

Pokračování článku najdete na Blesk.cz >>>