Sinčák končí ve vedení ČSA. Zůstávají po něm mnohem menší, ale ziskové aerolinky

Jozef Sinčák

Jozef Sinčák Zdroj: profimedia.cz

Předseda představenstva Českých aeroliní Sinčák po pěti letech končí ve funkci, píše server Zdopravy.cz. Po dohodě většinovým vlastníkem ČSA, aerolinkami Travel Service, mu nebude prodlouženo funkční období.

„V úterý uplyne Jozefu Sinčákovi pětileté funkční období člena představenstva Českých aerolinií. Po vzájemné dohodě s akcionářem, společností Travel Service, nebude prodlouženo,“ řekl serveru mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Valná hromada aerolinek v nejbližší době vybere nové členy představenstva. „Do konce roku bude pan Sinčák působit v ČSA jako konzultant a předávat agendu zvolenému nástupci. Společnost Travel Service jedná o dalším působení pana Sinčáka v připravované koncernové struktuře,“ dodal Šabík

Sinčák v ČSA působí od roku 2013, o rok později stanul v čele představenstva. Během jeho působení ve společnosti se národní dopravce dostal z hlubokých ztrát, byť to bylo za cenu rozsáhlé restrukturalizace společnosti provázené odprodejem majetku a škrtáním v síti linek.

Do ČSA Sinčák přišel z Letiště Praha, kde byl výkonným ředitelem divize pro obchod a korporátní služby a místopředsedou představenstva. Předtím působil řadu let v ING Investment Management a ČSOB.

Travel Service ovládl České aerolinie letos v únoru, když koupil 64 procent akcií od Korean Air a státní firmy Prisko. Stal se tak vlastníkem 97,7 procenta akcií v národním leteckém dopravci.