Vzniká nová síť miniaturních poliklinik, Potysz kupuje ordinace za sto milionů

Moje ambulance

Moje ambulance Zdroj: Profimedia.cz

Podnikatel ve zdravotnictví Marek Potysz rozšiřuje své aktivity. Buduje nové ordinace i lékárny.

Síť sdružených ordinací praktických lékařů Moje ambulance Marka Potysze, někdejšího spoluvlastníka skupiny nemocnic Agel, roste. Ještě v únoru do ní přibude 24. pobočka, a to v Pardubicích.

Potyszova skupina navíc expanduje do nových oborů. Její pobočky tak postupně začnou připomínat spíše miniaturní polikliniky. K ordinacím praktických lékařů se loni přidala první sdružená ordinace praktických dětských lékařů pod hlavičkou Malé zdraví a osm lékáren značky Fajn lékárna.

Potysz a jeho společníci soustřeďují všechny aktivity v SICAV fondu (akciové společnosti s proměnným základním kapitálem – poznámka redakce) Potysz Health. Pro letošek fond připravil na rozšíření svých sítí téměř sto milionů korun. Hodlá vybudovat čtyři pobočky Mojí ambulance, čtyři pobočky pro děti Malé zdraví, a čtyři další lékárny.

„Není tak jednoduché najít prostor, kde jsou lékárna a ordinace vedle sebe. Dlouhodobým cílem ale je, aby naše lékárny a lékaři byli blízko sebe. Tam, kde máme lékárnu, v blízkosti otevřeme pobočky Mojí ambulance nebo Malého zdraví. Kde máme ambulance, otevřeme lékárnu,“ popisuje Potysz.

Do ordinací k praktikům by navíc mohli podle plánu třeba jeden den v týdnu přicházet specialisté jako alergolog nebo neurolog – tedy lékaři, kteří mají dlouhé objednací doby a pacienti o ně mají zájem. „Nesnažíme se vytvářet vysoké nadstandardy, ale nabízet to, co pacienti potřebují,“ dodal Potysz.

Fond Potysz Health, který drží aktiva v hodnotě 750 milionů korun, loni rostl zhruba o devět procent. Moje ambulance, jež několik posledních let vydělává, má 160 tisíc klientů. V roce 2016 dosáhla obratu 232 milionů korun.