V Kafkově domě probíhá výstava Prague Photo

prague photo

prague photo Zdroj: Anna Vackova

prague photo
prague photo
prague photo
prague photo bet orten
prague photo
12
Fotogalerie
Již po několikáté se otevírají dveře Kafkova domu milovníkům fotografie s přehlídkou Prague Photo. Letošní ročník prezentuje téměř třicet vystavovatelů, mezi kterými mají prostor i umělecké školy. Přehlídky fotografie jsou tradicí v kulturních metropolích, nejznámějším příkladem je Paris Photo nebo Mia photo fair v Miláně.

V jednotlivých místnostech Kafkova domu se prezentují galerie s mnoha tvůrci nebo i samostatní umělci jako například Dita Pepe. Na Prague Photo je možné většinu fotografií přímo zakoupit nebo zarezervovat.

Ceny se odvíjí od atraktivity umělce a snaží se přiblížit evropským standardům. Menší galerie, které nabízí díla nenotoricky proslavených tvůrců se pohybují okolo deseti tisíc korun. The Chemistry Gallery vsadila na fotografku Bet Orten a její fotografie šponuje do cen v řádech jednotek tisíc euro.

Letošnímu Prague Photo vládnou zejména projekty fotografů, kteří sami prezentují svá díla jako Magdaléna Bláhová nebo Robert Carrithers. I tento trend je zajímavý, návštěvníci mohou objevit nové umělce, kteří neprezentují u některé z galerií. Tím pádem nejsou upozaděni slavnějším umělcem, který by se snáze prodal. V rámci přehlídky udělila odborná porota cenu Young Prague Photo Award pro fotografy do 35 let. A tu získalo duo Patrik Borecký a Tomáš Brabec za fotoreportáž z tradičního sportovního klání buzkashi, které je rozšířené ve Střední Asii.