Hasiči dohašují skrytá ohniska po požáru haly v Lysé nad Labem

Požár haly v Lysé nad Labem

Požár haly v Lysé nad Labem Zdroj: ČTK

Požár haly v Lysé nad Labem
Požár haly v Lysé nad Labem
Požár haly v Lysé nad Labem
Požár haly v Lysé nad Labem
5
Fotogalerie
Hasiči dohašují skrytá ohniska po požáru haly výrobce kovového nábytku Kovona v Lysé nad Labem. Výrobní hala začala hořet v pondělí kolem 19:00. Celý zásah se obešel bez zranění, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. Majitel, který byl v pondělí večer na místě, odhadl škodu na více než 100 milionů korun. Podle člena vedení firmy, který ale nechtěl být jmenován, stojí výroba a v práci je jen minimum zaměstnanců, kteří se podílejí na odstraňování škod. V hale byla výroba a sklad.

Na místě jsou dnes čtyři jednotky hasičů s výškovou technikou, vyhledávají a dohašují skrytá ohniska. Na místě již pracují vyšetřovatelé, kteří určí příčinu vzniku požáry. Mluvčí hasičů Petra Svobody kolem 10:00 řekl, že v hale stále hoří jedno menší ohnisko, které ale hasiči nechají dohořet.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v pondělí před 23:00. Ve 2:30 snížili stupeň poplachu z třetího na první.

Podle zástupce vedení firmy v hale, která hořela, obvykle pracovalo zhruba 30 lidí. Hala je odpojena od sítí. Kdy bude obnovena výroba, zatím není jasné.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý - zvláštní, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Společnost Kovona byla založena v roce 1913, v roce 2017 zaměstnávala asi 150 lidí. Vyrábí například kovové šatní skříně, kartotéky, archivační skříně, stoly nebo police. Firma svůj nábytek také vyváží například do Německa, Francie, Belgie, skandinávských zemí nebo do Španělska, uvádí Kovona na svém webu.