Zápisník Davida Vagadaye: Babiš zase trpí

zápisník, David Vagaday

zápisník, David Vagaday Zdroj: E15

Ministr financí si v televizi postěžoval, že ostatní ministři zvyšují požadavky na rozpočet, přehlasují ho a on s tím nemůže nic dělat. Babiš dokonce na adresu vládních kolegů pronesl, že mají spotřebu jako gripeny.

Což o to, strážit erární pokladnu před tlupou oranžových nájezdníků není snadné. Miliardář si ale svou roli vybral dobrovolně a o rozdavačných choutkách socialistů dobře ví. Navíc jeho hnutí podpořilo z hlediska fiskálního zdraví ne úplně šťastné zrušení zdravotnických poplatků a nižší sazbu DPH. Jeho utrpení lze tak těžko věřit.

Čechy prý kvůli terorismu a migrantům děsí cestování do ciziny, proto raději volí domácí destinace. Tak to alespoň podávají média. Skoro to vypadá, že se z výletu do kdejaké evropské metropole nebo středomořského letoviska stává hazardní podnik srovnatelný s výjezdem kamsi do Bagdádu.

Zlaté pravidlo cestovatelů přitom praví, že z putování po širém světě je nejnebezpečnější ta první a poslední část, tedy jízda autem na ruzyňské letiště. Pokud to člověk ve zdraví přežije, má vyhráno.

Bezesporu úspěšnému gastrosvátku Prague Food Festival Pavla Maurera chybí trocha velkorysosti. Pořadatelé by u vstupu opravdu nemuseli kontrolovat, jestli si člověk náhodou nepřinesl lahev vlastní vody. Pro akci, na které každý s přehledem nechá tisícovku, to není právě důstojné.

Michelinskou hvězdu získala třetí česká restaurace, má ji pražská Field