HTC Sensation XE: špičkový výkon, špičková hudba

HTC Sensation XE

HTC Sensation XE

První HTC se značkou Beats by Dr. Dre na sebe nenechal dlouho čekat. HTC Sensation XE oslní hudební kvalitou, ale i novým dvoujádrem na frekvenci 1,5GHz.

Před měsícem jsme informovali o partnerství HTC a společnosti Beats by Dr. Dre, které má přinést vyšší kvalitu hudebního projevu telefonů HTC. Dnes tu máme první produkt. Jmenuje se HTC Sensation XE a jak už název napovídá, jedná se o vylepšený model HTC Sensation.

Na první pohled jej poznáte podle červeně eloxovaných kovových částí, ale to hlavní se dělo uvnitř. HTC integrovalo celý soubor zvukových technologií Beats Audio, a to jak na hardwarové, tak na softwarové úrovni. HTC slibuje hudební výstup ve studiové kvalitě, který by měla zužitkovat špuntová sluchátka Beats (nechybí jim ani dálkové ovládání na kabelu). Po jejich zapojení zařízení automaticky aktivuje přednastavený zvukový profil Beats. Ten údajně rozšiřuje rozsah skladby do celé šířky slyšitelného zvukového pásma od hlubokých basových pasáží až po vysoké vokální frekvence.

Ale hudbou vylepšení nekončí. Původní dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon s frekvencí 1,2 GHz byl nahrazen rychlejší 1,5GHz verzí.

Sensation XE se na náš trh dostane v říjnu. Prodejní cena bude upřesněna později, ale můžeme očekávat, že bude nad hranicí základného Sensation, tedy někde kolem 13 tisíc korun.