V létě se nám pracovat nechce. Jak zaměstnance motivují u nás i v zahraničí?

kariéra a vzdělání

kariéra a vzdělání Zdroj: profimedia.cz

prezentace, kariéra, manažer
2
Fotogalerie

V létě se díky teplu a slunci nedokážeme pořádně soustředit na práci. Uvedlo to sedm z deseti zaměstnanců dotázaných v průzkumu společnosti Sodexo Benefity. 

Co nás k práci motivuje?

Flexibilita

Flexibilita se v poslední době stává u zaměstnanců i zaměstnavatelů velmi žádoucí. Zaměstnancům může ovlivnit chuť pracovat. 98 procent dotázaných má názor, že možnost pracovat odkudkoliv, především přes léto, má pozitivní dopad na produktivitu. Dubnový průzkum JobsIndex společnosti LMC ukázal, že pružnou pracovní dobu může využívat 42 procent Čechů.

Neformální oblečení

Kdo by se chtěl ve 30 stupních potit v obleku? Právě neformální oblečení by mohlo zlepšit pracovní morálku. I když je pravda, že v naší republice je oblečení spíše neformální. Pokud se podíváme do světa, tak 70 procent japonských pracovníků zažívalo menší hladinu stresu, pokud byli oblečeni neformálně. Ve Velké Británii se více produktivní cítí 61 procent neformálně oblečených.

Wellness

Po zavedení wellnessu zaznamenala nárůst produktivity každá sedmá společnost. Alespoň to uvádí výzkum International Foundation of Employee Benefit Plans. Zaměstnanci jsou díky wellness pobytům obecně více spokojeni. Po celém světě už zaměstnavatelé instalují wellness prvky přímo do firem.

Odlehčené pátky

Odpolední páteční volna nabízí už 42 procent amerických firem. V roce 2015 to byla každá pátá americká firma. Tři čtvrtě firem se shodují na tom, že odlehčené pátky jim zvedly produktivitu práce.