Drink podle fotky. Na Letní Letné ve filipínském stanu s rumem a uměním

Eliška Podzimková.

Eliška Podzimková. Zdroj: František Ortmann

Výstava Elišky Podzimkové v rámci Letní Letné probíhá v místě nazvaném Arena Filipina. Tu poznáte podle toho, že je u ní střelnice s barem, který je celý zelený. Jako inspirace celého projektu - Filipíny. Tady na snímku jeden z pěti původních obrazů Elišky Podzimkové s názvem Červený.
Místní barmani podle pěti obrazů - ty jsou koláží fotek a dalších prvků - míchají originální drinky. Pro obraz Červený je to rum na jahodách s bazalkou.
Další objekt s názvem Oči v křoví zobrazuje typické filipínské zvíře - nártouna.
A k němu napárovaný drink. Jeho překvapivou ingrediencí je sůl.
František Holeček, barman, který se o místo stará. Otevřeno je každý den od 14 do 24 hodin. Letní Letná končí 31. srpna.
14
Fotogalerie

Umění v podobě fotografie doplňené grafikami zvířat - k tomu atraktivní virtuální realita, která je umí rozpohybovat. Navíc originální drink párovaný přímo pro každý obraz. Zajímavá zkušenost, kterou nabízí stánek Filipina Arena v rámci festivalu Letní Letná. Do 31. srpna má cenu se tam zastavit a tento zážitek si dopřát. 

Místo se zrodilo díky spojení českého distributora filipínského rumu Don Papa a autorskému záměru výtvarnice Elišky Podzimkové. „Chtěla jsem poznat filipínskou náturu a lokální způsob života. Musíte být opatrní a zároveň trochu přidrzlí, to vám pak to nejzajímavější doslova padá do klína,“ popisuje umělkyně. 

Výsledkem je pětice obrazů vycházejících z fotografií. Především jde o zobrazení typických zvířecích a rostlinných druhů Filipín jako je holubice s krvácejícím srdcem, nártoun nebo buvol tamarau. 

Výstava Filipínské zvířectvo je pak zajímavá také tím, že je možné ji přes speciální aplikaci umožňující virtuální realitu rozpohybovat. Byla by chyba nedat si k tomu jeden ze zdejších drinků a chvíli neposedět. 

Na atmosféru místa se podívejte v galerii.