Lego pro náročné. Nejdražším setům na trhu vládnou Star Wars

Stavebnice Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Stavebnice Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 Zdroj: profimedia.cz

Stavebnice Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37
Stavebnice Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37
Model ze série Lego Technic sportovního vozu Bugatti Chiron
Lego Technic Bugatti Chiron.
Těsně pod jedenácti tisíci korunami končí cenovka stavebnice Bradavického hradu ze světa Harryho Pottera
11
Fotogalerie

Představíme vám deset nejdražších setů, které jsou aktuálně dostupné na našem trhu. Řadili jsme podle ceny a pohybujeme se v rozmezí od 9 999 do 20 999 korun. Pokud bychom brali v úvahu i již neprodávané sety, unikátní kousky v aukcích, dostali bychom se k částkám o šesti, nebo dokonce sedmi řádech.

Bugatti Chiron (42083) – 9 999 korun

Na nejlevnější stavebnici z TOP 10 si připravte deset tisíc korun. Legendární model ze série Lego Technic je zmenšeninou dvoumístného sportovního vozu Bugatti Chiron s motorem o objemu 8 litrů a maximální rychlostí omezenou na 420 kilometrů v hodině, který byl poprvé představen na ženevském autosalonu 1. března 2016.

Stavebnice s číslem 42083 obsahuje 3599 kostiček a postavíte z ní model v měřítku 1:8 s rozměry 14 centimetrů na výšku, 56 centimetrů na délku a 32 centimetrů na šířku. Kokpit obsahuje osmistupňovou převodovku Technic s pohyblivými prvky a volant se znakem Bugatti.

Model je k dispozici v kombinaci dvou odstínů modré, která je pro značku Bugatti typická, a se sadou samolepek pro úpravu detailů. Obsahuje celou řadu pohyblivých prvků – například nastavitelné zadní křídlo či pohyblivé písty motoru. V rámci propagace postavilo Lego Chiron v životní velikosti. Má skutečný motor a dokonce jezdí.

Roboti z Boston Dynamics - Tančící humanoidi i smrtonosní zabijáci

Video placeholde
• Videohub

Lamborghini Sián FKP 37 (42115) – 10 499 korun

Sián FKP 37 je hybridní sportovní vůz s motorem uprostřed, který vyrábí italská automobilka Lamborghini. Byl představen 3. září 2019 a je vůbec prvním hybridním sériově vyráběným vozem této značky.

Díky Legu můžete vlastnit jeho zmenšeninu – sada číslo 42115 obsahuje 3696 kostiček a je určena hračičkům starším 18 let. Výsledný model v měřítku 1:8 má rozměry přibližně 13 centimetrů na výšku, 60 centimetrů na délku a 25 centimetrů na šířku.

Těšit se můžete na nepřehlédnutelnou limetkovou barvu či zlaté ráfky kol. Protože jde o model ze série Technic, čekají vás precizně zpracované detaily, jako je osmistupňová převodovka propojená s pohyblivým řadicím pedálem, motor s pohyblivými písty či zatáčení kol volantem. I tohle „Lambo“ postavilo Lego v plné velikosti – mimohodem věděli jste, že tyhle libůstky vznikají v Česku?

Bradavický hrad (71043) – 10 999 korun

Těsně pod jedenácti tisíci korunami končí cenovka stavebnice Bradavického hradu, díky které se můžete kdykoli vrátit do školy čar a kouzel z Harryho Pottera. Součástí je také sestavitelný model létajícího auta Ford Anglia či pět lodí.

Set s číslem 71043 obsahuje 6020 kostiček, čtyři minifigurky (Gordic Nebelvír, Helga z Mrzimoru, Salazar Zmizojel a Rowen z Havraspáru) a 27 mikrofigurek studentů, profesorů a soch. Hrad měří přes 58 centimetrů na výšku, 69 centimetrů na šířku a 43 centimetrů do hloubky.

Stavba obsahuje detailně zpracovanou Velkou síň se skládacími „vitrážovými okny“, prapory jednotlivých kolejí, lavicemi, stoly, planoucími pochodněmi a pohyblivým schodištěm; učebnu na míchání lektvarů se sklenicemi na policích a celou řadu ostatních místností. Z dalších detailů můžeme jmenovat například nebelvírský meč, pohár Helgy z Mrzimoru či dvě zvětšovací skla.

Buldozer Cat D11 (42131) – 11 799 korun

Vzhůru ke strojům ze série Lego Technic! Jako první tu máme velký buldozer Cat D11 vyráběný společností Caterpillar, který nachází uplatnění především v těžebním průmyslu. Primárně je navržen jako buldozer, ale používá se také ke shrnování a trhání skalního nadloží.

Sada s číslem 42131 obsahuje 3854 kostiček a postavíte z ní zmenšenou repliku o rozměrech 26 × 57 × 37 centimetrů. Pečlivě zpracovaný model je doslova nabitý realistickými mechanismy. Pomocí mobilní aplikace nebe vírský CONTROL+ je možné zvedat, spouštět a naklápět radlici nebo zvedat a spouštět rypadlo či žebřík.

Důmyslně propracovaný model věrně vystihuje svou předlohu díky autentické barevné kombinaci a grafickému provedení. Součástí jsou také nastavitelné pásy, které lze povolovat nebo natahovat, stejně jako u opravdového buldozeru.

Jaké jsou nejdražší stavebnice? Pokračování celého článku najdete zde >>>