Lego pro pokročilé: Funkční Bugatti, psací stroj i záchod

5000 hodin práce a 467 tisíc kostiček z lega. Výsledkem je kopie sportovního vozu McLaren Senna v měřítku 1:1. Další detaily k němu najdete dále v galerii.

5000 hodin práce a 467 tisíc kostiček z lega. Výsledkem je kopie sportovního vozu McLaren Senna v měřítku 1:1. Další detaily k němu najdete dále v galerii. Zdroj: Profimedia.cz

Originální Lego House, který se nachází v dánském městě Billund, je postaven z pevné stavby a 25 milionů lego kostek. A dokonce se v něm můžete i ubytovat.
Ikonický model adidas Superstar. Ano, je z kostiček.
Z lega už postavili i záchod.
Toaleta v detailu.
Se všemi funkčními součástkami.
69
Fotogalerie

Stavebnice lego neodmyslitelně patří k dětství, nezřídka si s ní však vyhrají i dospělí. Mnoho modelů stavebnic dánského výrobce kostiček na ně i cílí, a fanoušci si díky tomu mohou postavit třeba komplikované repliky světových památek či techniku z Hvězdných válek a mnohé další vychytávky. Úchvatné výtvory lze však stvořit i bez krabicové předlohy jen s pomocí vlastní fantazie a kapky píle.

Výjimkou pak není ani funkční supersport či celý byt. Na tyto a další zajímavá díla se podívejte v galerii. Některá se už prodávají, jiná soupeří o zájem fanoušků na platformě Lego Ideas, aby je pak Lego případně začalo sériově vyrábět.