Létající jachta pro boháče. Místo pro večírek v oblacích za 10 miliard

V salónku se budou moci pořádat luxusní večírky v oblacích.

V salónku se budou moci pořádat luxusní večírky v oblacích. Zdroj: Profimedia.cz/Lufthansa Technik

Letadlo bude mít i sluneční terasu.
Letadlo bude mít i sluneční terasu.
Na palubě bude i bar.
Koncept luxusního letadla dostal název The Explorer (Průzkumník).
Letadlo bude mít i sluneční terasu.
42
Fotogalerie

Ložnice, diskotéku s projekčním systémem a dokonce i balkón. Německá letecká společnost Lufthansa představila luxusní přestavbu Airbusu A330, které z tohoto stroje udělá „létající superjachtu“. Za necelých 10 miliard korun bude mít letadlo vše proto, aby si VIP klienti mohli užít nezapomenutelný večírek v oblacích. Klidně i vánoční. 

Lufthansa Technik se při svém návrhu inspirovala právě superjachtami, kterými boháčí brázdí moře a těmto VIP klientům se rozhodla zprostředkovat obdobný zážitek i v oblacích. Koncept letadla s názvem The Explorer (Průzkumník) počítá s přestavbou standardního Airbusu A330 na pětihvězdičkový hotel, jímž by pasažéři následně mohli obletět celý svět.

Přestavba kabiny podle německé společnosti vyjde bezmála na tři miliardy korun, k čemuž je nutné připočíst i samotnou cenu letadla, které se momentálně prodávají kolem sedmi miliard. Za tuto cenu bude na až 12 pasažérů čekat salónek s projekčním systémem, který bude zobrazovat virtuální denní i noční oblohu, nebo různé animace na přání, velmi komfortní pokoje, několik koupelen, jídelna, posilovna, garáž a sluneční terasa, která se bude otevírat po přistání. Na snímky úchvatné přestavby se podívejte v galerii.