Nejpopulárnější místa pro fotky s tématem strachu: Alcatraz i londýnský Tower

Město Salem ve státě Massachusetts.

Město Salem ve státě Massachusetts. Zdroj: Georgios Antonatos

Ostrov Alcatraz v San Franciscu.
Ostrov Alcatraz v San Franciscu.
Ostrov Alcatraz v San Franciscu.
Ostrov Alcatraz v San Franciscu.
Ostrov Alcatraz v San Franciscu.
30
Fotogalerie

Vzbuzují strach, ale i zvědavost. Které ze strašidelných míst se těší největšímu zájmu fotografů? Na prvním místě pomyslného žebříčku nejoblíbenějších strašidelných míst na světě je americké město Salem, a to s téměř dva a půl miliony hashtagy. Oblibená je i věznice Alcatraz nebo londýnský Tower. Vyplývá to ze statistik instagramového monitoringu společnosti Onbuy.com. 

Nejfotogeničtějším strašidelným místem je americké město Salem, které se proslavilo známým salemským čarodějnickým případem z roku 1692, který se stal i předlohou filmu Čarodějky ze Salemu. Jako hashtag ho na Instragamu použilo 2 310 697 lidí.

Druhým nejstrašidelnějším místem na světě je podle Instagramu ostrov Alcatraz v americkém San Franciscu s 1 257 152 hashtagy a třetí místo obsadila britská Tower of London s 594 336 hashtagy. Za pozornost ale stojí i další místa. 

Prohlédněte si fotogalerii:

Sociální síť Instagram se soustředí především na sdílení fotografií a videí a díky již zmíněným hashtagům zaznamenává počty označení na jednotlivých místech po celém světě.

Takové údaje mohou pomoci zjistit, na jaké místo se lidé vydávají nejčastěji a z jakého místa je fotografie takzvaným "must have", neboli "nutností".