Herec Marek Lambora: Texty nosím na zádech

Kožená košile, HUGO, 3840 Kč, svetr s rolákem, Sandro, 10 000 Kč, kalhoty, Sandro, 10 000 Kč, prodává Zalando.

Kožená košile, HUGO, 3840 Kč, svetr s rolákem, Sandro, 10 000 Kč, kalhoty, Sandro, 10 000 Kč, prodává Zalando. Zdroj: Vratko Barcík

Vlněný svetr, H&M, 1299 Kč, taška přes rameno, Montblanc, 19 400 Kč, denimové kalhoty, Levi´s, 2880 Kč, tenisky, Adidas, 2400 Kč.
Dlouhý kabát, J.Lindeberg, 13 990 Kč, vlněný svetr, H&M, 799 Kč, oversized kalhoty, COS, cena na vyžádání, pouzdro na telefon a doklady, ALEXMONHARTxMIRAROMANIV, 8500 Kč, tenisky, Converse, 2160 Kč.
Sluchátka, Montblanc UltraBlack, 15 700 Kč, svetr bez rukávů, COS, cena na vyžádání, široké kalhoty, H&M, 999 Kč, svetr se vzorem, KOCHÉ, 9480 Kč, prodává Zalando.
Šedá košile, Martin Asbjørn, 5400 Kč, denimové kalhoty, J.LINDEBERG, 3560 Kč, kožený pásek, Versace Jeans Couture, 2520 Kč, prodává Zalando, bílé tenisky, adidas, 2400 Kč.
4
Fotogalerie

Mladý herec Marek Lambora zazářil v loňské vánoční pohádce, momentálně v kinech úřaduje v gangsterské komedii a jako divák v poslední době nejvíc propadl populární španělské heist sérii od Netflixu.

Marka Lamboru můžete v současně době vidět na stříbrném plátně v gangsterské komedii (a tak trochu české variaci na fimy Guye Ritchieho) Ubal a zmiz, u diváků se však zapsal i loňskou pohádkou Princezna zakletá v čase, která však spíše než klasickou pohádku připomíná fantasy. Coby diváka jej však samotného z poslední doby nejvíc zasáhla španělská akční krimi série Papírový dům (Casa de papel) z produkce Netfllxu.

„Ta mě v lockdownu úplně pohltila. Zkoukli jsme to za pár dní, vždycky do tří do rána, člověka to úplně pohltí. Já mám rád tyhle seriály plný flashbacků, kdy se člověk až zpětně dozvídá, co se vlastně opravdu stalo, to mě vždycky dostane. Docela by mě bavilo zahrát si v tom třeba roli Profesora, byl by to pro mě takový protiúkol. Koukal jsem ale taky na Kravaťáky, což je seriál, který už mi trochu připomíná telenovelu. Je to ale skvělý a hraje tam Gabriel Macht, což je výbornej herec. Líbilo se mi, že tam řeší právnický případy, díky čemuž bych teď z fleku mohl být právník,“ směje se Marek Lambora.

Sám teď dotočil film Terezín v česko-italské koprodukci, což pro něj byla vůbec první herecká zkušenost v anglickém jazyce. „Zrovna včera jsme to dotočili, tak se teď těším, až uvidím denní práce, nebo na premiéru. Musím říct, že jsem se před tím prvním natáčecím dnem šíleně bál a byl z toho nesvůj. Člověk tu svoji branži totiž zná jenom ve svém rodném jazyce a najednou ho překvapí něco nového. Rozumím anglicky velmi dobře, ale mluvit jsem se nejdřív trochu styděl. Ale musí říct, že po prvním natáčecím dni jsem si ty ostatní nesmírně užíval,“ říká Marek.

Co se spojení s módou týče, spolupracuje Marek už delší dobu se značkou Freshlabels, od níž má ve svém šatníku hodně kousků. „To je moje zóna všeho dobrýho. Trefujou se mi do vkusu tím, jaký šatník pro svůj obchod vybírají, takže tam vždycky zabrousím a mám odtamtud spoustu věcí. Nějakého svého módního gurua, tedy někoho ze světového hereckého žebříčku, koho bych považoval za vzor a podle něj se oblékal, ale úplně nemám,“ říká Marek a přiznává, že focení módy pro náš časopis pro něj byla úplně první zkušeností tohoto druhu.

Jestli má však prý pro něco z módního světa skutečnou slabost, pak jsou to trochu překvapivě batohy. „To je i věc, kterou jsem si pořídil naposled. Já jsem do batohů blázen, mám jich spoustu a vždycky, když vyjde nějaká nová kolekce od Pingpongu nebo od Herschela, tak je musím mít. Některé z nich jsem nikdy ani nevytáhl ven, ale je fajn pak po čase ve skříni narazit na nějaký úplně nový batoh a vzít si ho. Nejčastěji v nich nosím texty, které se zrovna učím, ty s sebou mám na zádech téměř vždycky.“

Článek byl poprvé uveřejněn v módní bibli Formen v říjnu  2021.