Louis Vuitton oslavuje 200 let od narození svého zakladatele

Louis Vuitton

Louis Vuitton Zdroj: Louis Vuitton

Louis Vuitton je známý především pro nezničitelná zavazadla.
Filozofie založená na řemeslu a kvalitě provází značku do teď.
Ikonický vzor byl brzy po založení značky patentován.
Zakladatel značky, Louis Vuitton.
Nová kniha o Louis Vuittonovi.
5
Fotogalerie

Za proslulým módním domem stojí jeden muž, Louis Vuitton. Narodil se 4. srpna 1821. O dvě stě let později proběhnou globální oslavy dvoustého výročí jeho narození. 

Během několika příštích měsíců připomene iniciativa Louis 200 život a odkaz Louise Vuittona  – dobrodruha, podnikatele, designéra a inovátora – prostřednictvím rozličných médií a speciálních kolaborací z různých koutů světa. Připravena je video hra s vloženými NFT; výlohy butiků, které představí kufr v podobě lodi pohledem 200 výjimečných osobností.

Dále vyjde populární novela od francouzské autorky Caroline Bongrand o Louisově životě a plánech. Neméně zajímavý bude dokument Looking for Louis, vyprávějící příběh mladého dobrodruha. Bude k dispozici na streamingových platformách a odkryje osud Louise Vuittona, od skromných začátků až po jeho nikdy nekončící odkaz. 

Louis 200 nás blíže seznámí s Louisovými počátky, opředenými mnoha mýty. Ať už vlivem osudu nebo z vlastního přesvědčení, rozhodl se ve 14 letech opustit své rodné město Anchay ve francouzském regionu Jura. Cestoval pěšky a o dva roky později dorazil do Paříže. Vyučil se u uznávaného výrobce kufrů a baliče zavazadel, Romaina Maréchala. V roce 1854 založil svůj vlastní módní dům na pařížské adrese 4 rue Neuve-des-Capucines nedaleko Place Vendôme.  Byl v úzkém vztahu s návrhářem Charlesem Frederickem Worthem a byl jmenován výrobcem a baličem zavazadel císařovny Eugénie.   

Od 4. srpna si můžete stáhnout hru Louis: The Game prostřednictvím App Store a Google Play pro systémy Android. Následně budou v rámci iniciativy Louis 200 v rámci celé sítě butiků odhaleny oslavné výlohy.