Nejlépe placení youtubeři: devítiletý milionář a úspěch mladíka z Košic

Americký youtuber Ryan Kaji (nar. 2011) dělá recenze hraček a věcí pro děti. Jeho kanál odebírá přes 30 milionů lidí, celkem má přes 62 miliard shlédnutí a ročně si přijde až na 30 milionů dolarů (655 mil. Kč).

Americký youtuber Ryan Kaji (nar. 2011) dělá recenze hraček a věcí pro děti. Jeho kanál odebírá přes 30 milionů lidí, celkem má přes 62 miliard shlédnutí a ročně si přijde až na 30 milionů dolarů (655 mil. Kč). Zdroj: Youtube/Ryan's World

Youtuber Jeffree Star (nar. 1985) aka Jeremiah Starfish je králem vizáže a jeho videa se tak týkají především kosmetiky a jiných zkrášlujících produktů. I přes kontroverze v podobě dřívějšího rasistického chování a obvinění ze sexuálního obtěžování jeho kanál odebírá přes 16 milionů lidí a ročně si připíše přibližně 15 milionů dolarů (327 mil. Kč).
Youtuber David Dobrik (nar. 1996) se slovenskými kořeny se věnuje natáčení komických a žertovních videí. Jeho kanály sleduje přes 18 milionů lidí, celkem má přes osm miliard zhlédnutí a ročně si přijde na 15,5 milionu dolarů (338 mil. Kč).
Stevin John (nar. 1988) pod aliasem Blippi natáčí vzdělávací videa pro děti, kde je např. učí barvy nebo hraní na hudební nástroje. Jeho kanály mají celkem přes 27 milionů odběratelů a přibližně osm miliard zhlédnutí ročně. Vydělá si tak kolem 17 milionů dolarů (370 mil. Kč).
Ruská youtuberka Anastasia Radzinskaya (nar. 2014) si ve svých videích např. hraje s legem, dělá domácí práce, nebo třeba vysvětluje viry. Její kanál sleduje přes 76 milionů lidí, celkem má přes 60 miliard zhlédnutí a ročně vydělá 18,5 milionů dolarů (přes 400 mil. Kč.).
Youtuber Preston Arsement (nar. 1994) se věnuje hraní Minecraftu. Jeho kanály v čele s PrestonPlayz odebírá přes 30 milionů lidí a ročně nakumuluje přes tři miliardy zhlédnutí, díky čemuž si přijde na přibližně 19 milionů dolarů (414 mil. Kč).
49
Fotogalerie

Nejlépe placení youtubeři světa si přijdou na takové sumy, o nichž se může zdát i úspěšným byznysmenům. A všem jim vévodí teprve devítiletý klučina z Texasu, který si díky recenzím hraček přijde ročně na stovky milionů korun. Není však zdaleka jediným dítětem, které ovládlo tuto platformu a do youtuberské špičky se dokonce probojoval i mladík původem ze slovenských Košic. Na nejlépe vydělávající světové youtubery a jejich roční příjem se podívejte v galerii.