Nejluxusnější vlaky světa: Podívejte se na drsnou krásu Skotské vysočiny z vlaku s venkovní plošinou

Belmond Royal Scotsman nabízí dechberoucí výhledy na úchvatnou Skotskou vysočinu.

Belmond Royal Scotsman nabízí dechberoucí výhledy na úchvatnou Skotskou vysočinu. Zdroj: Belmond Royal Scotsman/Facebook/@royalscotsman

Belmond Royal Scotsman nabízí dobový zážitek.
Belmond Royal Scotsman nabízí dechberoucí výhledy na úchvatnou Skotskou vysočinu.
Belmond Royal Scotsman patří k nejluxusnějším vlakům světa.
Na pasažéry čekají vybrané pochutiny z místních surovin.
Belmond Royal Scotsman nabízí dechberoucí výhledy na úchvatnou Skotskou vysočinu.
50
Fotogalerie

Skotská krajina je naprosto jedinečná a dechberoucí a jedním z nejlepších způsobů, jak si ji vychutnat, je na palubě vyhlášeného vlaku Belmond Royal Scotsman. Ten pasažérům nabízí nezapomenutelný zážitek během několikadenní tématické jízdy okouzlující Vysočinou v dobově stylizovaném vlaku s veškerým možným komfortem.

Belmond Royal Scotsman korzuje po Skotské Vysočině od dubna do října a pasažéři si mohou vybrat z tras, které trvají od dvou do sedmi dnů. Na výběr jsou tématické cesty po stopách whiskey, největších přírodních krás či klasických památek. Trasa započíná na Waverly Station v Edinburghu a na necelé čtyři desítky pasažérů čeká mimo nadstardně vybavených kabin v mahagonu, 24hodinového servisu, či vybraných sezóních pochoutek a nejlepších místních likérů třeba i vyhlídková plošina a lázeňský vůz. Přepychu však odpovídá i cena lístků, která začíná v přepočtu na 85 tisících korunách za dvoudenní cestu až po 330 tisíc korun za sedmidenní trasu po Velké Británii.

Podívejte se v galerii na skotského „krále vlaků“: