Jaké knihy si přečíst v březnu

Čtení

Čtení Zdroj: Kateřina Benzlová

Březen můžete brát jako ideální čas pro rozvoj. Bude tu jaro a nová energie. Vybrali jsme knihy, které vás buď budou bavit, nebo nabídnou nadhled. Od příběhů Petra Fejka ze zoo, přes intimní pohled na srdce až k krimi pro odvedení myšlenek. 

Martin Goffa - Ženská na odstřel 

Marek „Terence“ Vráz je v nové české detektivce uprostřed noci vyrušen zoufalým bušením na domovní dveře. Za nimi najde vyděšenou kolegyni novinářku, která ho ve strachu o život prosí o pomoc. Tvrdí, že byla před malou chvílí svědkem toho, jak policie zabila bezbranného člověka. Protože je známá její identita, oprávněně se obává, že nyní může být na řadě ona.

Petr Fejk - Jak se dělá zoo 

Kniha vzpomínek bývalého ředitele Zoo Praha. Vyprávění o těžkých začátcích, o povodni a o tom, jak se ze staré zoo stala jedna z 10 nejlepších na světě. V knize ale nejde jen o veselé historky se zvířaty. Je to přímý, nezkreslený pohled do útrob zoo a boje za její kvalitu. Včetně odvrácených stránek jejího provozu a chovu zvířat v zajetí.

Tomáš Belko, Jan Drbohlav, Michal Dvořák - iMucha: Nový superhrdina Drawman 

Komiks doprovázející grandiózní show Michala Dvořáka věnovanou Alfonsu Muchovi a jeho dílu. Mladý kreslíř přijíždí do Paříže, aby zde narazil na záhadnou ženu, která jako by vystupovala přímo z obrazů slavného secesního mistra. Ovšem v městě nad Seinou nečeká pouze láska a umění. Číhá zde i temné zlo, které hrozí pohltit vše, co mladík zná…

Jaroslav V. Mareš - Nacistické poklady a StB 

Více než čtyřicet let se Státní bezpečnost pokoušela najít domnělé nacistické poklady. Mnohokrát skončilo nadějné hledání monstrózní blamáží, ale několikrát byla velmi blízko. V některých případech dokonce byla na správném místě, jen přišla jako druhá v pořadí. Odhalme spolu zapomenuté příběhy plné tajemství, romantiky a dobrodružství, ale i groteskní historky plné omylů, nesmyslů a dodnes nezveřejněných průšvihů.