Kam vyrazit na jarní lyžování? Zkuste jihotyrolský Ratchings

Hotel Plunhoff.

Hotel Plunhoff. Zdroj: Plunhoff

Rozsáhlé sjezdovky uspokojí každého lyžaře.
Gastronomie je zde naprosto jedinečná.
Design hotelu v mnoha směrech odráží hornickou tradici.
Vodní svět Acqua Minera ukrývá obrovský bazén.
Příroda hraje v designu hotelu hlavní roli.
7
Fotogalerie

Ratschings najdete hned za Brennerským průsmykem uprostřed vrcholů Dolomit. Jeho tři údolí rozbuší srdce mnoha lyžařů i milovníků přírody. Díky nadmořské výšce si užijete nádherné výhledy, ale i sjezdovky všech stupňů obtížnosti. Navíc zde najdete nadstandardní gastronomii, čerstvý vzduch a tři sta slunečných dnů v roce. A hlavně wellness, který je jak z jiného světa!

Vysokohorský vzduch vám navíc pročistí hlavu, plíce i srdce. Ratschings je moderní středisko s výkonnými lanovkami, kde si nohy ujezdíte už za půl dne. Jeho terén je mírně zvlněný a místy až freestylově hravý. Nechybí ani snowpark a sáňkařská dráha. Běžkaři si přijdou na své v oblasti Ridnaun, která nabízí impozantní kulisu třítisícových vrcholů. Velkou výhodou je, že díky severní orientaci se sníh v horní části sjezdovek drží hodně dlouho.

Vzhled tohoto regionu výrazně formovalo hornictví. Veškerá těžba již byla ukončena, ale hornická tradice žije stále. A to dokonce i v luxusním hotelu Plunhoff ležící ve výšce 1 400 metrů, kde najdete originálně koncipované wellness centrum Spa minera. Záměrem majitelů bylo vzdát hold hornické tradici. S tímto nápadem oslovili známého spa architekta Karla Landauera, kterému se povedlo něco neuvěřitelného. Slané jezero, jeskyně, sauna imitující štolu nebo parní kotel vás absolutně vtáhnou do mystického podzemního světa.

A přesto, že vše vychází z hornického řemesla, pohodlí i design jsou na nevyšší úrovni. Hned po otevření areál začal sbírat jedno vyznamenání za druhým. Tím nejcennějším je ocenění „World Luxury Spa Award“. Třešničkou na dortu je vodní svět Acqua Minera, který na více než čtyřech tisících metrech čtverečních ukrývá obrovský bazén, z kterého můžete vyplavat do rozlehlé zahrady s vířivkou a s přírodním rybníčkem vybaveným podvodními relaxačními lehátky. Nechybí ani fitness sál s výhledy na okolní hory, kde celý den probíhají různé druhy cvičení.

Hotel má i vlastní lyžařský vlek pro začátečníky. Samozřejmostí je celá řada procedur, při kterých se používají výhradně místní produkty. Hotel Plunhoff patří mezi první hotely v Jižním Tyrolsku s certifikací European Ecolabel. Příroda tu zkrátka hraje hlavní roli. A to i v kuchyni. Vaří se s nejlepšími surovinami a na nejvyšší úrovni. Ať si dáte cokoliv, budete nadšeni. Vynikající jsou knedlíky, těstoviny, masa i ryby. O kvalitě vín není třeba hovořit. Speciální lyžařské balíčky i last minute nabídky najdete na www.plunhof.it