Aston Martin vzdal hold British Airways a legendě Concorde

Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Zdroj: Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera Concorde
Exteriér vozu je celý v bílé s detaily vybavené v trikolóře - barvách British Airways.
Interiér vozu přímo odkazuje na Concorde. Drobné detaily jsou přítomné všude. Všimněte si třeba malého rudého letadla u repráku na dveřích.
Kabina nového vozu je přímo inspirovaná kabinou Concorde.
Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition
6
Fotogalerie

Aston Martin, ikonická značka vozidel, které miluje snad každý od Prince Charlese až k Jamesi Bondovi, oslavil sté výročí založení British Airways a vyrobil deset zcela unikátních automobilů nesoucích označení Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Tyto automobily vznikly zároveň u příležitosti 50. výročí od prvního letu nadzvukového letadla Concorde. 

O světové unikáty projevili zájem investoři ze všech koutů planety a je neuvěřitelné štěstí, že vůbec první z těchto vozidel zamířilo do fondu Engine Classic Cars, který založila společnost BH Securities s Engine Prague.

Pořízený vůz vznikl pod taktovkou individualizačního týmu Q, který se v Aston Martinu specializuje na zakázkovou výrobu a limitované edice. DBS Superleggera Concorde Edition nese barvy společnosti British Airways, má karbonovou střechu se siluetou Concordu a ikonickou trikoloru na spodní hraně nárazníků. Exteriér vozu je celý v bílé s detaily vybavené v trikolóře - barvách British Airways.Exteriér vozu je celý v bílé s detaily vybavené v trikolóře - barvách British Airways. | Aston MartinInteriér odkazuje na kabinu skutečného Concordu a má řadu neopakovatelných prvků. Například pádla řazení pod volantem jsou vyrobena přímo z lopatek turbíny nadzvukového letadla. Kabina nového vozu je přímo inspirovaná kabinou Concorde.Kabina nového vozu je přímo inspirovaná kabinou Concorde. | Aston Martin

Autíčko je poháněno motorem V12 s dvojitým přeplňováním o objemu 5,2 litru. Jeho výkon dosahuje síly 715 koní a má točivý moment o velikosti 900 Nm. Motor přenáší sílu na zadní kola pomocí osmistupňové automatické převodovky. Dosahuje zrychlení z 0 na 100 kilometrů v hodině za pouhé 3,4 sekundy a nepoleví až do rychlosti 340 kilometrů v hodině.

Unikátní automobil byl pořízen fondem investorů Engine Classic Cars. Ten investuje svěřené prostředky do vybraných ikonických a celosvětově známých sběratelských automobilů nebo motocyklů. O automobily ve fondu se stará jedna ze společností skupiny Engine. Ta je sama vlastníkem hodnotné sbírky vozů, motocyklů, vlastního servisu, renovační dílny a klubového parkování.  Aston Martin DBS Superleggera ConcordeAston Martin DBS Superleggera Concorde | Aston Martin

Fond Engine Classic Cars dosud vlastnil dva vozy značky Aston Martin. Kromě staršího automobilu DB2 to je i novější DB6 Vantage.