Nestlé investuje skoro 1,4 miliardy do české továrny na náhražky masa, rozšíří výrobu
4
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
Výrobní závod patří nadnárodní potravinářské společnosti Nestlé.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
Rostlinné alternativy masa značky Garden Gourmet se vyrábí ze sóji.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
Výsledný produkt Garden Gourmet (ilustrační foto).
|
Zdroj: Nestlé
V severočeském městě Krupka se nachází jediná továrna, která v Česku vyrábí vegetariánské a veganské výrobky ve velkých objemech.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
Závod v Krupce vyrábí rostlinné burgery či řízky pro celou Evropu a Severní Ameriku.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
„Na následující dva roky plánujeme do závodu v Krupce vložit 1,4 miliardy korun,“ sdělil mluvčí společnosti Nestlé Česko Robert Kičina.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
Pro lokální český a slovenský trh se ročně vyrobí 734 tun rostlinných náhražek masa.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
Značka Garden Gourmet se v Česku prodává zhruba tři roky.
|
Zdroj: Kuni Nguyenová
Zavřít