Jogurty Hollandia uzrály v byznys za tři čtvrtě miliardy

5/6
Zavřít
  • DEVÍZA. Hollandia si celou dobu své existence zakládá na tom, že byla první, která přišla na trh s označením „selský“ jogurt. To pak začala používat řada dalších firem.
    DEVÍZA. Hollandia si celou dobu své existence zakládá na tom, že byla první, která přišla na trh s označením „selský“ jogurt. To pak začala používat řada dalších firem.| Zdroj: Michael Tomeš, E15
  • BIO I KLASIKA. Hollandia nyní zpracovává zhruba 90 tisíc litrů syrového kravského mléka denně. Z toho je zhruba desetina biomléko z vlastní farmy Otročín.
    BIO I KLASIKA. Hollandia nyní zpracovává zhruba 90 tisíc litrů syrového kravského mléka denně. Z toho je zhruba desetina biomléko z vlastní farmy Otročín.| Zdroj: Michael Tomeš, E15
  • JOGURTOVÝ ZÁKLAD. Vedle tradičního jogurtu firma vyrábí i zmrzlinu. Do budoucna chystá nové produkty, které budou opět na bázi jogurtů.
    JOGURTOVÝ ZÁKLAD. Vedle tradičního jogurtu firma vyrábí i zmrzlinu. Do budoucna chystá nové produkty, které budou opět na bázi jogurtů.| Zdroj: Michael Tomeš, E15
  • JOGURTOVÝ ZÁKLAD. Vedle tradičního jogurtu firma vyrábí i zmrzlinu. Do budoucna chystá nové produkty, které budou opět na bázi jogurtů.
    JOGURTOVÝ ZÁKLAD. Vedle tradičního jogurtu firma vyrábí i zmrzlinu. Do budoucna chystá nové produkty, které budou opět na bázi jogurtů.| Zdroj: Michael Tomeš, E15
  • Firma byla založena v roce 1991. Většinovým majitelem je skupina Hopi podnikatele Františka Piškanina. Tržby  v roce 2014 činily 758 milionů korun, meziročně vzrostly o 17 procent. Zisk  v roce 2014 dosáhl částky 38 milionů korun. Od roku 2003 firma sídlí v Krásném Údolí u Karlových Varů v nových výrobních  prostorách vybudovaných nákladem 140 milionů korun.
    Firma byla založena v roce 1991. Většinovým majitelem je skupina Hopi podnikatele Františka Piškanina. Tržby v roce 2014 činily 758 milionů korun, meziročně vzrostly o 17 procent. Zisk v roce 2014 dosáhl částky 38 milionů korun. Od roku 2003 firma sídlí v Krásném Údolí u Karlových Varů v nových výrobních prostorách vybudovaných nákladem 140 milionů korun.| Zdroj: Michael Tomeš, E15
  • PŘESLEVOVÁNO. Velkým problémem jsou pro výrobce rychloobrátkového zboží téměř permanentní slevové akce. „V západních zemích se slevy pohybují kolem patnácti procent, v Česku je to ovšem padesát procent i více,“ říká šéf Hollandie Michal Škoda.
    PŘESLEVOVÁNO. Velkým problémem jsou pro výrobce rychloobrátkového zboží téměř permanentní slevové akce. „V západních zemích se slevy pohybují kolem patnácti procent, v Česku je to ovšem padesát procent i více,“ říká šéf Hollandie Michal Škoda.| Zdroj: Michael Tomeš, E15
DEVÍZA. Hollandia si celou dobu své existence zakládá na tom, že byla první, která přišla na trh s označením „selský“ jogurt. To pak začala používat řada dalších firem.
BIO I KLASIKA. Hollandia nyní zpracovává zhruba 90 tisíc litrů syrového kravského mléka denně. Z toho je zhruba desetina biomléko z vlastní farmy Otročín.
JOGURTOVÝ ZÁKLAD. Vedle tradičního jogurtu firma vyrábí i zmrzlinu. Do budoucna chystá nové produkty, které budou opět na bázi jogurtů.
JOGURTOVÝ ZÁKLAD. Vedle tradičního jogurtu firma vyrábí i zmrzlinu. Do budoucna chystá nové produkty, které budou opět na bázi jogurtů.
Firma byla založena v roce 1991. Většinovým majitelem je skupina Hopi podnikatele Františka Piškanina. Tržby  v roce 2014 činily 758 milionů korun, meziročně vzrostly o 17 procent. Zisk  v roce 2014 dosáhl částky 38 milionů korun. Od roku 2003 firma sídlí v Krásném Údolí u Karlových Varů v nových výrobních  prostorách vybudovaných nákladem 140 milionů korun.
PŘESLEVOVÁNO. Velkým problémem jsou pro výrobce rychloobrátkového zboží téměř permanentní slevové akce. „V západních zemích se slevy pohybují kolem patnácti procent, v Česku je to ovšem padesát procent i více,“ říká šéf Hollandie Michal Škoda.