Domácích zabijaček kvapem ubývá. Chybí řezníci

5/7
Přehled fotografií
Zavřít
  • Domácích zabijaček prasat dlouhodobě ubývá. Jitrnice, ovar či tlačenku z vlastnoručně vykrmeného "pašíka" si dopřeje rok od roku stále méně lidí.
    Domácích zabijaček prasat dlouhodobě ubývá. Jitrnice, ovar či tlačenku z vlastnoručně vykrmeného "pašíka" si dopřeje rok od roku stále méně lidí.| Zdroj: Foto: krajští redaktoři, ČTK
  • Podle odhadu ministerstva zemědělství bylo loni v Česku na domácích zabijačkách poraženo sto tisíc prasat. Meziročně je to podle statistik ministerstva úbytek o desetinu.
    Podle odhadu ministerstva zemědělství bylo loni v Česku na domácích zabijačkách poraženo sto tisíc prasat. Meziročně je to podle statistik ministerstva úbytek o desetinu.| Zdroj: archiv Blesku
  • Pokud dnes někdo dělá zabijačku, neměl by nic dávat lidem mimo rodinu. Riskuje pokutu.
    Pokud dnes někdo dělá zabijačku, neměl by nic dávat lidem mimo rodinu. Riskuje pokutu.| Zdroj: www.profimedia.cz
  • Před desetiletím bylo při domácích zabijačkách poraženo 190 tisíc prasat.
    Před desetiletím bylo při domácích zabijačkách poraženo 190 tisíc prasat.| Zdroj: Foto: www.joseflada.cz, Martin Pekárek
  • Pokud podnikatel porazí zvíře mimo schválená jatka, může dostat pokutu až do milionu korun. U fyzických osob je to maximálně deset tisíc korun.
    Pokud podnikatel porazí zvíře mimo schválená jatka, může dostat pokutu až do milionu korun. U fyzických osob je to maximálně deset tisíc korun.| Zdroj: Archiv Blesku
  • Většinou si chovatelé objednají řezníka. Ten navíc ví, jak neznehodnotit maso a pochoutky špatným zacházením.
    Většinou si chovatelé objednají řezníka. Ten navíc ví, jak neznehodnotit maso a pochoutky špatným zacházením.| Zdroj: E15
  • Veřejné zabijačkové hody jsou tak zatím možné jen v případě, že bylo prase poražené na jatkách, kde ho zkontrolují veterináři.
    Veřejné zabijačkové hody jsou tak zatím možné jen v případě, že bylo prase poražené na jatkách, kde ho zkontrolují veterináři.| Zdroj: archiv Blesku
Domácích zabijaček prasat dlouhodobě ubývá. Jitrnice, ovar či tlačenku z vlastnoručně vykrmeného "pašíka" si dopřeje rok od roku stále méně lidí.
Podle odhadu ministerstva zemědělství bylo loni v Česku na domácích zabijačkách poraženo sto tisíc prasat. Meziročně je to podle statistik ministerstva úbytek o desetinu.
Pokud dnes někdo dělá zabijačku, neměl by nic dávat lidem mimo rodinu. Riskuje pokutu.
Před desetiletím bylo při domácích zabijačkách poraženo 190 tisíc prasat.
Pokud podnikatel porazí zvíře mimo schválená jatka, může dostat pokutu až do milionu korun. U fyzických osob je to maximálně deset tisíc korun.
Většinou si chovatelé objednají řezníka. Ten navíc ví, jak neznehodnotit maso a pochoutky špatným zacházením.
Veřejné zabijačkové hody jsou tak zatím možné jen v případě, že bylo prase poražené na jatkách, kde ho zkontrolují veterináři.