Logo magazínu

Tak trochu jiný fastfood. Ve futuristickém kurníku na Žižkově servírují místo masa vejce

5 / 16
Prohlédnout znovu

Tak trochu jiný fastfood. Ve futuristickém kurníku na Žižkově servírují místo masa vejce

Vajíčkový burger s avokádem a granátovým jablkem. | E15 Michaela Szkanderová
Golden Egg vlastní Jaroslav Navrátil a Ondřej Chrastil. | E15 Michaela Szkanderová
Fast food Golden Egg otevřel v přízemí Domu odborových svazů na pražském Žižkově loni v září a začal se úspěšně rozvíjet. | E15 Michaela Szkanderová
Interiér Golden Egg navrhl ateliér MH architects. | E15 Michaela Szkanderová
Nová zahrádka vznikla v době nucené přestávky. | E15 Michaela Szkanderová
V rozjezdu a plánech na další expanzi na vysněnou Prahu 1 majitele Golden Egg zastavila nucená karanténa. | E15 Michaela Szkanderová
"Po vyhlášení karantény jsme zavřeli. Nenechali jsme ani okénko, či rozvoz a věnovali jsme se vyladění zahrádky, kterou jsme nyní otevřeli,“ hovoří o nucené odstávce majitelé. | E15 Michaela Szkanderová
Po znovuotevření se rozšířila nabídka o pivo. | E15 Michaela Szkanderová
Na fast foodu Golden Egg ale není zajímavý jen jídelní a nápojový lístek.. | E15 Michaela Szkanderová
Podnik zaujme i interiérem. | E15 Michaela Szkanderová
Interiér Golden Egg navrhl ateliér MH architects | E15 Michaela Szkanderová
"V interiéru jsme si pohráli s různými materiálovými strukturami, které jsou jedním velkým a originálním experimentem,“ přibližují architekti. | E15 Michaela Szkanderová
Došlo na stavební materiály, se kterými se na vesnicích běžně potkáváme. | E15 Michaela Szkanderová
"Domov pro slépky si asociujeme s tím, že se stavěl pokaždé z toho, co dům dal. Pletivo, ztracené bednění, surové materiály, ze kterých se příbytek poskládal a odjakživa to vždy fungovalo," dodávají autoři architektonické koncepce. | E15 Michaela Szkanderová
"Nejdřív se sní burger z rukou, co zbude v pytlíku zákazník dojí lžící. Je zajímavé pozorovat rozdíly v konzumaci. Američané jedí rukama a česká klientela se zpočátku na burger vrhala tou lžící,“ usmívá se druhý spolumajitel vačíčkového projektu Ondřej Chrastil. | E15 Michaela Szkanderová
„Největší zájem je o klasické míchačky se slaninou ve speciální domácí housce,“  říká Navrátil. | E15 Michaela Szkanderová

Nádraží Vyšehrad. Město ztrácí páky na vyvlastnění. Kyperský majitel slíbil rekonstrukci

Petr Zahradník: V krizi se nesmíme chlácholit růžovými brýlemi minulosti