Česká klasika nebo varianta fast foodu. Jak se připravují knedlíky ve Vinohradském Parlamentu?
1
/
58
Přehled fotografií
Zavřít
Bramborové knedlíky plněné divočákem
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Jan Pípal, šéfkuchař restaurace Vinohradský Parlament
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„Chceme, aby hosté viděli celý proces a pracnost, která se za přípravou knedlíků skrývá - kynutí, hnětení, odvalování a plnění,“ přiblížil gastromický koncept šéfkuchař Vinohradského Parlamentu Jan Pípal. Knedlíkárna tam po rozsáhlé rekonstrukci vznikla před rokem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Špekové knedlíky z vyhlášené knedlíkárny Vinohradského Parlamentu
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Na jejich přípravu je potřeba: 20 kusů rohlíků, 0,5 litru polotučného mléka, 50 gramů hrubé mouky, tři vajíčka, sůl, jedna střední cibule, 150 gramů špeku, hrstka petrželové natě a špetka muškátového oříšku.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Postup výroby: Rohlíky nakrájejte a nechte do druhého dne zaschnout.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Osolte.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Přidejte nasekanou petrželovou nať.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Přisypte mouku a orestovanou cibuli se špekem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Smíchejte žloutky s mlékem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Přilijte smíchané žloutky s mlékem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Smíchané žloutky s mlékem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Přisypte sůl a muškátový květ.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Lehce promíchejte a nechte pár minut provlhnout.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Tvarujte mokrýma rukama koule.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Tvarujte mokrýma rukama koule.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ty vařte v parní troubě 15 minut.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vařte v parní troubě 15 minut.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je nejčastěji podávají jako přílohu k dušeným a pečeným masům.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s kedlubnovým zelím a silnou zvěřinovou šťávou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Na přípravu zhruba 10 bramborových knedlíků je potřeba: 500 gramů vařených nastrouhaných brambor, sůl, dva žloutky, 100 až 150 gramů hrubé mouky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Postup výroby: Brambory smíchejte se žloutky a solí.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
A hrubou moukou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Případně dosypte o něco více mouky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Těsto rozdělte pomocí nože nebo karty na deset dílů.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Těsto rozdělte pomocí nože nebo karty na deset dílů.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte nejdříve pravidelnou kuličku.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z ní udělejte pravidelnou placku.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Naplňte ji konfitem z divočáka.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
A posléze opět vypracujte dokonale uzavřenou kuličku.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Knedlíky vařte 10-12 minut ve vroucí osolené vodě.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s kedlubnovým zelím a silnou zvěřinovou šťávou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Kuchaři pod vedením Jana Pípala připravují pro hosty i sladkou variantu - tvarohové knedlíky plněné švestkami a čokoládou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Pro přípravu šesti knedlíku je potřeba: 250 gramů polotučného tvarohu, dva žloutky, dvě až čtyři polévkové lžíce hrubé mouky, špičku nože kypřícího prášku, špetku soli, švestky a 60 gramů nugátové čokolády.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Výroba tvarohových knedlíků ve Vinohradském Parlamentu
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Postup výroby: Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Sůl a kypřící prášek promíchejte předem s moukou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte rychle hladké těsto.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
A na pomoučněném vále vypracujte váleček.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Nožem nebo kartou nakrájejte na šest dílů.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z nich připravte stejnoměrné placičky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z nich připravte stejnoměrné placičky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Do nich plníte vypeckované švestky naplněné kouskem čokolády.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Do nich plníte vypeckované švestky naplněné kouskem čokolády.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte pravidelné kuličky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte pravidelné kuličky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte pravidelné kuličky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vařte v lehce osolené vodě osm minut.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vařte v lehce osolené vodě osm minut.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vařte v lehce osolené vodě osm minut.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Polejte přepuštěným máslem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Pocukrujte.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s vanilkovou espumou, přepuštěným máslem a mletým mákem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s vanilkovou espumou, přepuštěným máslem a mletým mákem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament, restauraci, která si zakládá na tradičních českých specialitách otevřel před sedmi lety Viktor Kaplan s Davidem Petříkem, majitelé gastronomické společnosti Together.
|
Zdroj: Together
Kromě svíčkové, koprovky nebo rajské připravují speciální sezonní nabídky. Například zvěřinové a zabijačkové hody nebo svatomartinské husy.
|
Zdroj: Together
Zavřít