Jan Pípal, šéfkuchař restaurace Vinohradský Parlament|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„Chceme, aby hosté viděli celý proces a pracnost, která se za přípravou knedlíků skrývá - kynutí, hnětení, odvalování a plnění,“ přiblížil gastromický koncept šéfkuchař Vinohradského Parlamentu Jan Pípal. Knedlíkárna tam po rozsáhlé rekonstrukci vznikla před rokem.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Na jejich přípravu je potřeba: 20 kusů rohlíků, 0,5 litru polotučného mléka, 50 gramů hrubé mouky, tři vajíčka, sůl, jedna střední cibule, 150 gramů špeku, hrstka petrželové natě a špetka muškátového oříšku.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Postup výroby: Rohlíky nakrájejte a nechte do druhého dne zaschnout.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ty vařte v parní troubě 15 minut.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vařte v parní troubě 15 minut.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je nejčastěji podávají jako přílohu k dušeným a pečeným masům.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s kedlubnovým zelím a silnou zvěřinovou šťávou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Na přípravu zhruba 10 bramborových knedlíků je potřeba: 500 gramů vařených nastrouhaných brambor, sůl, dva žloutky, 100 až 150 gramů hrubé mouky.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Postup výroby: Brambory smíchejte se žloutky a solí.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
A hrubou moukou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Případně dosypte o něco více mouky.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Těsto rozdělte pomocí nože nebo karty na deset dílů.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Těsto rozdělte pomocí nože nebo karty na deset dílů.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte nejdříve pravidelnou kuličku.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z ní udělejte pravidelnou placku.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Naplňte ji konfitem z divočáka.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
A posléze opět vypracujte dokonale uzavřenou kuličku.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Knedlíky vařte 10-12 minut ve vroucí osolené vodě.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s kedlubnovým zelím a silnou zvěřinovou šťávou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Kuchaři pod vedením Jana Pípala připravují pro hosty i sladkou variantu - tvarohové knedlíky plněné švestkami a čokoládou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Pro přípravu šesti knedlíku je potřeba: 250 gramů polotučného tvarohu, dva žloutky, dvě až čtyři polévkové lžíce hrubé mouky, špičku nože kypřícího prášku, špetku soli, švestky a 60 gramů nugátové čokolády.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Výroba tvarohových knedlíků ve Vinohradském Parlamentu|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Postup výroby: Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Sůl a kypřící prášek promíchejte předem s moukou.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vypracujte rychle hladké těsto.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
A na pomoučněném vále vypracujte váleček.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Nožem nebo kartou nakrájejte na šest dílů.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z nich připravte stejnoměrné placičky.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Z nich připravte stejnoměrné placičky.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Do nich plníte vypeckované švestky naplněné kouskem čokolády.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Do nich plníte vypeckované švestky naplněné kouskem čokolády.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s vanilkovou espumou, přepuštěným máslem a mletým mákem.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu je podávají s vanilkovou espumou, přepuštěným máslem a mletým mákem.|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament, restauraci, která si zakládá na tradičních českých specialitách otevřel před sedmi lety Viktor Kaplan s Davidem Petříkem, majitelé gastronomické společnosti Together.|
Zdroj: Together
Kromě svíčkové, koprovky nebo rajské připravují speciální sezonní nabídky. Například zvěřinové a zabijačkové hody nebo svatomartinské husy.|
Zdroj: Together