Gastronomie na pokraji sil. Jak si restaurace snaží udržet zákazníky i během koronakrize
2
/
51
Přehled fotografií
Zavřít
Výdejní okénko v Jemném Bistru. Menu se dozvíte až na místě, každý den se obměňuje.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Gourmet Pauza je rodinná restaurace na Andělu a zavedla kvůli koronavirové pandemii mnoho novinek.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
V Gourmet Pauze si můžete vybrat ze zdravějších variant, ale i z české klasiky, což dříve nebylo možné. Nyní se snaží restaurace nalákat na širší výběr.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Gourmet Pauza se specializuje na středomořskou kuchyni.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„Rozhodli jsme se založit náš e-shop, přes který si lidé mohou pohodlně vybrat některé z našich vín, dezertů a pečiva, ale i jakékoliv jídlo z našeho menu,“ sdělila spolumajitelka Gourmet Pauzy, Pavlína Zemanová
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Restaurace Gourmet pauza se kvůli stávající koronavirové situaci rozhodla nabídnout i krabičkovou zdravou stravu v několika verzích.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Gourmet Pauza se nyní nachází na 25 procentech klasických tržeb.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Rodinný podnik si ale stále zachovává svou specializaci, a sice úpravu nejrůznějších ryb.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Pokud by Gourmet pauza nezačala zákazníkům nabízet novinky, byla by na pouhých deseti procentech klasických tržeb.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Gourmet Pauza propustila dohromady dva zaměstnance. Nejčastěji se ale o chod restaurace stará samotná spolumajitelka Pavlína Zemanová se svým manželem.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve výloze Gourmet pauzy naleznete podrobnou nabídku jak jídel, tak ale i podrobnou nabídku krabičkových diet.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Gourmet Pauza
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Jemný bistro se nachází mimo centrum Prahy, a sice v Modřanech.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Jemný bistro nabízí široký výběr piv z malopivovarů, aby si lidé mohli vychutnat unikátní produkty ve svých domovech.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„Vždy jsme kladli důraz na chutné a především kvalitní pokrmy i vína ve spojitosti se zábavou a živou hudbou," říká spolumajitelka Jemnýho bistra Kristýna Amayo
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Jemný bistro nově prodává i farmářská vejce.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Jemný bistro vždy kladlo důraz na spojitost dobrého jídla se zážitkem a živou hudbou. "Společenská část samozřejmě zmizela, ale kvalitních surovin se nevzdáme nikdy, a to i přes finanční potíže,“ říká spolumajitelka Jemnýho bistra Kristýna Amayo.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
O chod podniku Jemný bistro se starají obě spolumajitelky.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx je restaurace s obrovským prostorem na Vinohradech. Prostor však již několik měsíců zeje prázdnotou stejně, jako všechny ostatní prostory restaurací.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx má tradičně širokou pivní nabídku. Mnoho unikátních piv prodávají i nyní ve výdejním okénku.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Restaurace na Vinohradech jménem Bruxx patří mezi vyhlášené podniky, specializující se na úpravu slávek v několika verzích a další belgické speciality.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx ještě do nedávna nabízel zavakuované slávky, dnes se restaurace rozhodla lidem nabídnout již hotové slávky s tím, že zákazník zakoupí dvě porce za cenu jedné. "Chceme tak vyjít vstříc našim zákazníkům v této nelehké době, a zároveň se snažíme zvládnout situaci i v našem podniku," říká šéfkuchař a spolumajitel podniku Jan Pípal.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx kvůli koronavirové pandemii rozšířil nabídku. "Rozhodli jsme se lidem nabídnout i krevety na způsob slávek," říká spolumajitel a šéfkuchař podniku Bruxx, Jan Pípal.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx si také udržuje nabídku dezertů.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
V Bruxxu je nyní možnost zakoupení svařáku v lahvičce s sebou.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„Chápeme, že je mnoha lidí ve svízelné finanční situaci a že si třeba nemohou dovolit to, co za normálních okolností," říká Jan Pípal.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx se nachází v těsné blízkosti restaurace Vinohradský parlament.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Bruxx má velké výdejní okénko, ve kterém nabízí dezerty nebo nápoje v lahvičkách včetně alkoholu.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Restaurace Bruxx
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament se nachází v těsné blízkosti restaurace Bruxx a mají dokonce společné kuchyňské zázemí.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament se svou nabídkou jídel však výrazně liší od Bruxxu.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Ve Vinohradském Parlamentu se provozovatelé rozhodli nově jídla balit do krabiček, ve kterých jsou zabalené jednotlivé části pokrmu, které si doma ohřejete.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament nabízí především českou klasiku v tradičním ale i v moderním pojetí.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Výdejní okénku ve Vinohradském Parlamentu se nachází ihned za rohem vedle Bruxxu.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament se obyčejné pyšnil krásným velkým prostorem stejně, jako Bruxx. Nyní zeje prázdnotou ze zřejmých důvodů stejně, jako všechny ostatní restaurace.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Zákazníci si denně docházejí pro své jídlo do výdejního okénka Vinohradského Parlamentu
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Vinohradský Parlament
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Mon Ami je balkánská restaurace na Žižkově.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Restaurace Mon Ami nabízí nově široký výběr ajvarů a nakládaných mořských plodů.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Nakládané ryby a mořské plody jsou specialitou podniku. Teď se podnik rozhodl nabídnout i tyto speciality lidem s sebou do svých domovů, aby si mohli odnést "vůni Balkánu" domů.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Mon Ami
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Podnik Mon Ami se rozhodl udržet si své zákazníky opravdu typickými balkánskými pokrmy, jako je například Čevapčiči, Sarma, ale i nakládané ryby a sýry.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Nabídka Mon Ami je pestrá a můžete si zde zakoupit i prává makedonská vína.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„V nejhorší situaci jsme se vyskytli ve chvíli, kdy se restaurace otevřely a za týden nás opět zavřeli. To byla opravdu smrt pro všechny podniky,“ vysvětluje Vedran Tvrtković, majitel restaurace Mon Ami.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Do své nabídky nově restaurace zařadila i spoustu druhů Ajvaru z Makedonie a další exkluzivní balkánské produkty, díky kterým se stávají mezi zákazníky stále oblíbenějšími.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Restaurace Mon Ami propouštět ale nemusela, protože už tak měla velmi úzký kolektiv.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
Podniku Mon Ami se tržby snížily na čtvrtinu, tedy 25 procent.
|
Zdroj: E15 Michaela Szkanderová
„Největší důraz dáváme právě na ten plán. Je to stejné, jako když si člověk plánuje nákup potravin, aby měl doma věci na vaření,“ říká šéfkuchař Filip Sajler, majitel Eatperfect a dodává „člověk má pak doma jídlo například na více dnů a nemusíte se o nic starat."
|
Zdroj: Filip Sajler
Nový koncept Filipa Sajlera s názvem Eat Perfect byl založen v minulém roce během koronavirové pandemie.
|
Zdroj: Filip Sajler
Hlavní myšlenkou celého konceptu Eat Perfect je plánování jídel dopředu a mít ho vždy pohodlně doma. Prostřednictvím tohoto řešení, si nově mohou milovníci dobrého od základu vařeného jídla naplánovat menu na celý týden, od pondělí do neděle a nechat si ho doručit domů nebo do práce.
|
Zdroj: Filip Sajler
Zavřít