Bitcoin znovu roste. Nejznámější kryptoměna se blíží vlastnímu rekordu

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: Profimedia.cz

Nejznámější kryptoměna bitcoin dále posiluje, cena vystoupala těsně pod 63 tisíc dolarů (bezmála 1,4 milionu korun). Přiblížila se tak ke svému rekordnímu maximu z letošního dubna, kdy dosáhla téměř 65 tisíc dolarů. Investoři sázejí na to, že regulační orgány ve Spojených státech brzy schválí první veřejně obchodovaný fond (ETF), který se zaměřuje na futures na bitcoiny.

Kolem 13:20 středoevropského letního času se bitcoin podle údajů na specializovaném webu CoinDesk prodával zhruba za 61.635 dolarů. Za posledních 24 hodin si tak připisoval 3,9 procenta. Nejvýše za uplynulých 24 hodin bitcoin vystoupil na 62.858 dolarů. V pátek tato nejznámější kryptoměna poprvé za šest měsíců překonala hranici 60 tisíc dolarů.

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) se podle agentury Bloomberg chystá příští týden povolit obchodování s prvním americkým fondem ETF vázaným na futures na bitcoiny.

"Spojené státy byly vždy velkou metou. Signalizují další regulační potvrzení a přijetí kryptoměn," konstatoval spoluzakladatel úvěrové kryptoměnové společnosti Lexo Antoni Trenchev. "Okolnosti jsou jasně na straně bitcoinu a je pouze otázka času, kdy dubnový rekord padne," dodal.